Recept: Stamppot erwtjes met groenten spiesjes.

12 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Stamppot erwtjes met groenten spiesjes.
Chef-kok Sharon de Miranda kookt in de buitenkeuken een snelle maaltijd: stamppot erwtjes met groenten spiesjes.
4 personen

Ingrediënten voor Stamppot erwtjes met groenten spiesjes.

Stamppot

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 gr doperwten
  • 125 gr  crème frache
  • 10 blaadjes munt
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper/ zout naar smaak

Champignon spies

  • 500 gr div champignons
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 Spaanse peper
  • 3 takjes rozemarijn
  • Zout naar smaak
  • Gewelde satéstokjes

Kerrie roomsausje

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • 1 Spaanse peper
  • 1 dl kook room
  • 2 eetlepels crème fraîche

Garnering

  • Rucola
  • Cherry tomaatjes
 

 

Wat drinken we er bij? Wat drinken we erbij ? een watertje met watermeloen en basilicum.  ( op 1 liter water 1 kwart watermeloen en 15 blaadjes basilicum)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil en kook de aardappels gaar met zout naar smaak. Kook de doperwten beetgaar (bij verse ongeveer 5-7 minuten)

  2. 2

    Giet de aardappels en doperwten af en prak de aardappels met de helft van de doperwten fijn met een pureestamper. Vervolgens snij je de munt fijn en roer je dit samen met de crème fraîche, de overige gekookte doperwten, nootmuskaat, en wat peper en zout naar smaak door de gepureerde aardappels en doperwten.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en verwijder eventueel de steeltjes. Snij de rode ui in partjes en maak een marinade voor de champignons door de olijfolie, knoflook, rozemarijn en de Spaanse peper samen met wat zout naar smaak fijn te malen in een keukenmachine of met een staafmixer. 

  4. 4

    Leg de champignons in de marinade en schep ze af en toe om. Hoe langer de champignons marineren hoe meer smaak er in trekt. Laat de stokjes in water wellen (15 minuten) om splijten te voorkomen.

  5. 5

    Haal de champignons uit de marinade en prik ze op de satéstokjes met een paar stukjes rode ui er tussen. Nu zijn de champignons spiesen klaar om te grillen op de barbecue!

  6. 6

    Snipper het uitje en hak het teentje knoflook en de Spaanse peper fijn. Fruit dit aan in een koeken pan samen met de kerrie poeder. Blus het af met de kookroom en breng het aan de kook. Als het kookt verwijder je de pan van het vuur en roer je de crème fraîche en wat zout naar smaak er doorheen.

  7. 7

    Bouw het gerecht op samen met wat gewassen rucola en Cherry tomaatjes. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter