7 minuten

Stamppot winterpostelein & varkenshaas

Sharon maakt een heerlijke, winterse stamppot! Geen andijvie vandaag maar een vergeten groente: winterpostelein. Daarbij serveert ze een varkenshaasje in een speciale jus, deze heeft namelijk gebakken druiven.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten stamppot
    1 kg
    kruimige aardappelen
  • 250 ml
    crème fraîche
  • 500 g
    winterpostelein
  • 1
    ui
  • 1 el
    grove mosterd
  • 250 g
    gerookte spekblokjes
  • peper
  • Ingrediënten varkenshaas
    2
    varkenshaasjes
  • 200 g
    druiven (pitloos)
  • 10 g
    verse rozemarijn
  • 10 g
    verse tijm
  • 1
    ui
  • Ingrediënten varkenshaas
    1 el
    groentebouillonpoeder (of 1 blokje)
  • 1 el
    tomatenpuree
  • 2 dl
    rode wijn
  • roomboter
  1. Schil en kook de aardappels gaar. Stamp de gekookte aardappelen samen met de crème fraîche tot puree. 

  2. Bak de spekjes goudbruin. Snipper het uitje en bak deze glazig mee met de spekjes. Roer dit door de puree, samen met 1 el grove mosterd én de winterpostelein. 

  3. Dan ga ik verder met de bereiding van de varkenshaasjes. Bak de varkenshaasjes in 1 minuut rondom bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en gaar de varkenshaasjes nog 12 minuten.

  4. Neem de varkenshaasjes uit de pan en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 2 minuten rusten.

  5. Snipper de ui en smelt in een koekenpan een klontje roomboter. Fruit de ui glazig in de roomboter. Voeg de rozemarijn en de tijm toe aan de pan. Halveer ondertussen de druiven en bak deze vervolgens 2 min mee. 

  6. Blus het af met de rode wijn en roer de tomatenpuree er goed doorheen. Voeg de groentebouillonpoeder toe en laat het inkoken tot de gewenste dikte.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.