4 minuten

Steak tartaar met frietjes van knolselderij

Onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt een verfijnd gerecht: een malse steak tartaar geserveerd met knapperige knolselderijfrietjes voor een verrassende twist. Perfect als chique lunch of als een elegant voorgerecht!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 gr
    rundvlees, diamant of ossenhaas
  • 4 el
    cornichons
  • 4 el
    kappertjes
  • 2 el
    sjalot
  • 2 tl
    bieslook
  • 4 tl
    mosterd
  • 4 tl
    ketchup
  • 2 tl
    Worcestershire saus
  • 1 tl
    mierikswortelpuree
  • zout en zwarte peper
  • 4
    eidooiers
  • Ter garnering:
    cornichons
  • ingelegde mosterdzaad
  • zoetzure rode ui
  • kappertjes
  • Voor de friet:
    1
    knolselderij
  • olijfolie
  • grof zout
  • 4 el
    piccalilly mayonaise
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en schil ondertussen de knolselderij. Snijd in plakken en vervolgens in repen en verdeel over een met bakpapier beklede ovenplaat.

  2. Besprenkel met olie en zout en bak  20 minuten totdat de friet mooi goudbruin en krokant is. Snijd ondertussen het rundvlees tot zeer kleine blokjes en doe het vlees in een kom.

  3. Voeg hieraan ook de fijngesneden sjalot, cornichons, kappertjes en bieslook toe. Breng op smaak met de Worcestershire saus, mosterd, ketchup, mierikswortelpuree, peper en zout.

  4. Verdeel de steak tartaar op een bord of in een uitsteekring en plaats hierop de eidooier. Garneer eventueel met fijn gesneden cornichons, kappertjes, wat ingelegde mosterdzaad en zoetzure rode ui. En serveer met de warme friet van knolselderij met frisse piccalilly mayo.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.