7 minuten

Taco's met tartaar, garnaaltjes met passievrucht en een frisse salade

Drie chique gerechtjes met verrassende, frisse smaakmakers van onze chef-kok Rosah. Gevulde passievrucht met garnaaltjes, chili en limoen, rijsttaco's met tartaar van de populaire Dutch Yellowtail Kingfish en een salade met tomaat, mozzarella en rood fruit. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de gevulde passievrucht:
    4
    grote passievruchten
  • 80 gr
    voorgekookte roze garnalen
  • 40 gr
    mais uit blik
  • paar takjes koriander
  • 1
    limoen
  • zout en chili naar smaak
  • Voor de vistartaar:
    4
    rijstvellen
  • 200 gr
    Dutch Yellowtail Kingfish
  • 100 gr
    watermeloen
  • 2 el
    sojasaus
  • 2 el
    furikake
  • 1 tl
    sesamolie
  • 1 tl
    gembersiroop
  • 1
    mandarijn
  • olie om in te frituren
  • voor de salade:
    400 gr
    gemengde tomaten
  • 60 gr
    bramen
  • 60 gr
    aardbeien
  • 120 gr
    mozzarella
  • paar radijsjes
  • zout naar smaak
  • 2 el
    goede olijfolie
  • 2 el
    granaatappelmelasse
  • eventueel basilicum en/of eetbare bloemen
  1. Begin met de gevulde passievrucht. Snijd het dakje van de passievrucht en haal met een kleine lepel alle inhoud eruit. Bewaar de uitgeholde vruchten.

  2. Meng het passievruchtzaad met de fijngehakte garnalen, gesnipperde koriander en de mais. Breng op smaak met de schil en sap van de limoen, een snufje zout en chili naar smaak.

  3. Verdeel het mengsel over de lege passievruchten en serveer ze op een schaaltje, ondersteunt door wat grof zout.

  4. Ga verder met de tartaar. Verwarm de olie tot 180 graden. Snijd ondertussen de vis en de watermeloen in kleine blokjes en doe dit in een kom. Breng op smaak met de sojasaus, furikake, sesamolie, gembersiroop en het sap van een halve mandarijn.

  5. Frituur de rijstvellen één voor één in de hete olie en druk ze met de bolle kant van een pollepel naar beneden zodat de rijstvellen zich vormen tot een kommetje. Haal ze uit de hete olie zodra ze stoppen met bruisen. Dit proces duurt ongeveer 20 seconden.

  6. Strooi wat zout op de vellen en vul ze met de vulling.

  7. Ga verder met de salade. Snijd de grote tomaten in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel ze over een schaal en breng op smaak met met zout, olijfolie en granaatappelmelasse. Scheur de mozzarella in kleine stukken en verdeel over de tomaten.

  8. Snijd de radijsjes, bramen en aardbeien en verdeel over de salade. Garneer eventueel met blaadjes basilicum en eetbare bloemen.

  9. Geniet van deze feestelijke gerechtjes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink