4 minuten

Surinaamse kwie kwiestoof met kousenband

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een kruidige stoof van de kwie kwie, een typisch Surinaamse vis. Deze vis is heerlijk in combinatie met masala, kousenband en Madame Jeanette peper. Probeer jij het ook?

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4 stuks
    kwie kwie
  • 4 tenen
    knoflook
  • 1
    ui
  • 3
    tomaten
  • 1 bosje
    selderij
  • 1
    madame Jeanette
  • 4 el
    masala
  • 1
    bouillonblokje
  • 3 dl
    kokosmelk
  • 300 gr
    rijst
  • olie
  • Voor de groente
    1
    ui
  • 1
    tomaat
  • 500 gr
    kousenband
  • 1
    bouillonblokje
  1. Maak de vis schoon. Hak de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Snijd 1 tomaat in blokjes. Verwarm een hapjespan met een scheutje olie en bak hierin de masala 30 seconden. Voeg de knoflook en ui toe en bak glazig.

  2. Voeg de kwie kwie toe. Blus het na een tijdje af met een beetje water. Verkruimel het bouillonblokje en voeg de Madame Jeanette toe. Voeg de tomaat en selderij toe. Laat het ongeveer 30 minuten koken met de deksel op de pan. 

  3. Verwijder na 30 minuten de deksel en laat koken tot alles de gewenste dikte heeft. Voeg de kokosmelk toe. Zet de rijst met wat water in de pan. Zorg dat je een vingerkootje water boven de rijst hebt. 

  4. Was de kousenband en snijd deze in schuine reepjes van ongeveer 4 centimeter. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd 2 tomaten in blokjes. Verwarm in een koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui.

  5. Doe eerst de kousenband in de pan en vervolgens de tomaat. Verkruimel het bouillonblokje erover en bak het in zijn geheel ongeveer 4 minuten, totdat de kousenband beetgaar is.

  6. Schep de rijst op het bord en leg de vis met wat van de saus erop. Voeg wat kousenband toe. 

  7. Geniet van je Surinaamse visstoof!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda