Taart van kool gevuld met gehakt en boerenkool
Alain laat zich culinair inspireren door boerenkool én een nieuwe kool! Hij maakt een taart van kool, gevuld met gehakt en boerenkool.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Taart8grote koolbladeren
-
2 elolijfolie
-
3grote boerenkool bladeren
-
1wortel
-
2uien gemarineerd
-
2teentjes knoflook
-
1courgette
-
10champignons
-
300 grrundergehakt
-
2eieren
-
10 grboter
-
•peper en zout
-
Saus1blikje tomatenblokjes
-
2takjes tijm
-
100 mlroom
-
1 elmosterd
-
•peper en zout
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Blancheer de de koolbladeren. (Kook de bladeren 4 minuten lang en koel ze af door ze onder de koude kraan te houden. Laat de bladeren vervolgens uitlekken op keukenpapier).
-
Bak de wortelen 2 a 3 minuten. Voeg vervolgens de uien, knoflook, de courgette, champignons en de boerenkool bij de wortelen.
-
Zodra de groentes gaar zijn doe je de rundergehakt erbij en bak je het totdat het gaar is. Maak op smaak met peper en zout.
-
Schep het gehaktmengsel uit de pan en laat het afkoelen. Roer vervolgens 2 eieren door het mengsel.
-
Vet een taartvorm in met boter en bekleed dit met de geblancheerde koolbladen. Laat de uiteindes van de bladeren over de vorm vallen.
-
Vul de taartvorm met het gehaktmengsel en vouw het taartje dicht. Zet het taartje in de oven voor ongeveer 30 a 40 minuten.
-
Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten (tomaten, tijm, room en mosterd) in een pannetje en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Maak het op smaak met zout en peper.
-
Snij het taartje in tweeën en serveer het op de borden met een beetje saus erop en ernaast
- Eet smakelijk!