Tagliatelle met zalm

Chef-kok Ramon maakt een lekkere en snelle maaltijd met tagliatelle en zalm.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • tagliatelle
    400 g
    tagliatelle
  • 400 g
    zalm
  • 2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 el
    kappertjes
  • 400 ml
    room
  • 1
    glas witte wijn
  • 200 g
    crème fraîche
  • bieslook
  • peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie
  • Salade
    150 ml
    olijfolie
  • 50 ml
    azijn
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 el
    honing
  • zout en peper
  • Dessert
    6
    kandijkoeken
  • 1
    pakje roomkaas
  • 200 g
    crème fraîche
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 100 g
    suiker
  • 1
    pak diepvries frambozen
  • 150 g
    suiker
  • sap van een halve citroen
  1. Begin met de tagliatellesaus. Zet de ui en knoflook aan in olie en blus af met witte wijn. Laat dit inkoken. Snijd de zalm en voeg deze samen met de kappertjes toe. Voeg ook de room en crème fraîche toe en laat zachtjes inkoken. 

  2. Kook de tagliatelle en snijd de kruiden. 

  3. Begin nu aan de dressing. Meng alle ingrediënten behalve de olie door elkaar met een garde en voeg langzaam de olie toe terwijl je roert.

  4. Snijd de komkommer, tomaat en ui en meng dit met de dressing.

  5. Begin nu aan het dessert. Verkruimel de kandijkoeken en doe deze onderin het glas. Roer met een garde de roomkaas, crème fraîche, de rasp van 1 citroen en sap, de sinaasappelrasp en 100 gram suiker glad. Doe een flinke lepel op het kruim van de koekjes.

  6. Kook 1 pak diepvriesframbozen, 150 gram suiker en het sap van ½ citroen in een pannetje en laat afkoelen. Doe een flinke lepel in de glazen op de vulling.

  7. Giet de tagliatelle af en voeg deze samen met de kruiden toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets