Recept: Tagliatelle met zalm

26 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 6 stemmen)
Stilstaand beeld van Tagliatelle met zalm

Chef-kok Ramon maakt een lekkere en snelle maaltijd met tagliatelle en zalm.

4 personen

Ingrediënten voor Tagliatelle met zalm

Tagliatelle
400 gram tagliatelle (100 gr per persoon)
400 gram zalm
2 uien
2 tenen knoflook
1 el kappertjes
400ml room
1 glas witte wijn
200g crème fraîche
Bieslook
Peterselie
Zout en peper
Olijfolie

Salade:
1 komkommer
4 tomaten
1 rode ui

Dressing:
150ml olijfolie
50ml azijn
1tl mosterd
1 el honing
Zout en peper

Dessert (4 glazen):
6 kandijkoeken
1 pakje roomkaas
200g crème fraîche
rasp en sap van 1 citroen
rasp van sinaasappel
100g suiker
1 pak diepvries frambozen
150g suiker
sap van ½ citroen

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Begin met de tagliatellesaus. Zet de ui en knoflook aan in olie en blus af met witte wijn. Laat dit inkoken. Snijd de zalm en voeg deze samen met de kappertjes toe. Voeg ook de room en crème fraîche toe en laat zachtjes inkoken. 

  2. 2

    Kook de tagliatelle en snijd de kruiden. 

  3. 3

    Begin nu aan de dressing. Meng alle ingrediënten behalve de olie door elkaar met een garde en voeg langzaam de olie toe terwijl je roert.

  4. 4

    Snijd de komkommer, tomaat en ui en meng dit met de dressing.

  5. 5

    Begin nu aan het dessert. Verkruimel de kandijkoeken en doe deze onderin het glas. Roer met een garde de roomkaas, crème fraîche, de rasp van 1 citroen en sap, de sinaasappelrasp en 100 gram suiker glad. Doe een flinke lepel op het kruim van de koekjes.

  6. 6

    Kook 1 pak diepvriesframbozen, 150 gram suiker en het sap van ½ citroen in een pannetje en laat afkoelen. Doe een flinke lepel in de glazen op de vulling.

  7. 7

    Giet de tagliatelle af en voeg deze samen met de kruiden toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter