Tagliatelle met zalm

chef-kok
Ramon Brugman
tagliatelle zalm
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
479 personen

Chef-kok Ramon maakt een lekkere en snelle maaltijd met tagliatelle en zalm.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • tagliatelle
    400 g
    tagliatelle
  • 400 g
    zalm
  • 2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 el
    kappertjes
  • 400 ml
    room
  • 1
    glas witte wijn
  • 200 g
    crème fraîche
  • bieslook
  • peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie
  • Salade
    150 ml
    olijfolie
  • 50 ml
    azijn
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 el
    honing
  • zout en peper
  • Dessert
    6
    kandijkoeken
  • 1
    pakje roomkaas
  • 200 g
    crème fraîche
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 100 g
    suiker
  • 1
    pak diepvries frambozen
  • 150 g
    suiker
  • sap van een halve citroen
  1. 1

    Begin met de tagliatellesaus. Zet de ui en knoflook aan in olie en blus af met witte wijn. Laat dit inkoken. Snijd de zalm en voeg deze samen met de kappertjes toe. Voeg ook de room en crème fraîche toe en laat zachtjes inkoken. 

    2 uien, 2 tenen knoflook, 1 glas witte wijn, 400 gram zalm, 1 el kappertjes, 400 ml room, 200 gram crème fraîche
  2. 2

    Kook de tagliatelle en snijd de kruiden. 

    400 gram tagliatelle, bieslook, peterselie
  3. 3

    Begin nu aan de dressing. Meng alle ingrediënten behalve de olie door elkaar met een garde en voeg langzaam de olie toe terwijl je roert.

    150 ml olijfolie, 50 ml azijn, 1 tl mosterd, 1 el honing, zout en peper
  4. 4

    Snijd de komkommer, tomaat en ui en meng dit met de dressing.

    1 komkommer, 4 tomaten, 1 rode ui
  5. 5

    Begin nu aan het dessert. Verkruimel de kandijkoeken en doe deze onderin het glas. Roer met een garde de roomkaas, crème fraîche, de rasp van 1 citroen en sap, de sinaasappelrasp en 100 gram suiker glad. Doe een flinke lepel op het kruim van de koekjes.

    6 kandijkoeken, 1 pakje roomkaas, 200 gram crème fraîche, de rasp en sap van 1 citroen, rasp van een sinaasappel, 150 gram suiker
  6. 6

    Kook 1 pak diepvriesframbozen, 150 gram suiker en het sap van ½ citroen in een pannetje en laat afkoelen. Doe een flinke lepel in de glazen op de vulling.

    1 pak diepvries frambozen, 150 gram suiker, sap van een halve citroen
  7. 7

    Giet de tagliatelle af en voeg deze samen met de kruiden toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.

    zout en peper
Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!