Recept: Tarly met veel groenten

5 februari 2018
Waardeer: 
(Totaal: 22 stemmen)
Stilstaand beeld van Tarly met veel groenten

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd met veel groenten, gefrituurde wortel en gebakken wasabi-champignons. Ze gebruikt daarbij tarly, een harde durumtarwe, waarvan de hele korrel een beetje lijkt op rijst.

4 personen

Ingrediënten voor Tarly met veel groenten

  • 300 g Tarly
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 100 g sojabonen (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 bleekselderij stengels
  • 250 g champignons
  • wasabi pasta
  • zoute sojasaus
  • 1 winterpeen
  • olijfolie

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Kook de tarly volgens het etiket gaar.



     

  2. 2

    Snij de groenten (courgette, aubergine, paprika en bleekselderij) in blokjes van ongeveer 1cm.

  3. 3

    Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit het uitje en de knoflook in een wok aan met een scheutje olijfolie.

  4. 4

    Vervolgens roerbak je de groenten mee totdat ze lekker beetgaar zijn.



     

  5. 5

    Als de tarly klaar is roer je deze door de groenten heen en verwijder je de pan van het vuur.

  6. 6

    Snij de champignons door vieren en bak deze goudbruin met een klein beetje olie.



     

  7. 7

    Blus het vervolgens af met wat sojasaus en roer er wat wasabi naar smaak door heen.



     

  8. 8

    Maak de winterpeen schoon en snij er met een dunschiller lange slierten van. Frituur deze slierten goudbruin in olie van 170 graden





     

  9. 9

    Kook de sojabonen ongeveer 4 min totdat ze mooi helder groen en beetgaar zijn. 

  10. 10

    Voeg de sojabonen bij de tarly en groenten en maak af met wat platte peterselie.

Eet smakelijk!