Tarte tatin

chef-kok
Ramon Brugman
Tarte tatin
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
19 personen

Chef-kok Ramon Brugman bereidt een betaalbare maaltijd. Hij maakt tarte tatin van rode ui, met geitenkaas, rucola en auberginecompote.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Tarte tatin
    1
    pakje korstdeeg
  • 8
    rode uien
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1/2
    fles rode wijn
  • 1/4
    bos tijm
  • 100 ml
    honing
  • 2 el
    aceta balsamico
  • peper en zout
  • geitenkaas
  • Auberginecompote
    2
    aubergines
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    rode paprika
  • 8
    takjes tijm
  • 2
    laurierblaadjes
  • 100 ml
    olijfolie
  • 1 el
    aceto balsamico
  • 1 el
    honing
  • 1/4
    honing
  • peper en zout
  • Dressing
    300 ml
    olijfolie
  • 100 ml
    azijn
  • 1 el
    honing
  • 1 el
    mosterd
  • peper en zout
  • rucola

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 graden.
     

  2. 2

    Begin met de tarte tatin. Snij hiervoor de uien en de knoflook en zet deze even aan in een pan. Blus het af met rode wijn. Voeg de rest van de ingrediënten (tijm, honing, balsamicoazijn) toe aan het uienmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat dit inkoken totdat het vocht weg is. 

  3. 3

    Doe de uiencompote in een vorm en dek het af met het korstdeeg. Bak de tarte tatin 18 min lang op 170 graden.

  4. 4

    Snij de aubergines door de midden en doe deze samen met de paprika in een ovenschaal. Voeg alle overige ingrediënten voor de auberginecompote toe BEHALVE de balsamicoazijn.
     

  5. 5

    Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het in de oven. Haal de schaal na 20 minuten uit de oven en mix alle ingrediënten fijn met een staafmixer.

  6. 6

    Schep dit mengsel in een pan en laat het inkoken tot de gewenste dikte. Breng dit vervolgens op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
     

  7. 7

    Maak de dressing door het azijn, honing en mosterd bij elkaar te voegen.  Roer alles door elkaar heen en voeg langzaam de olijfolie toe. Maak op smaak met peper en zout. Maak de rucola aan met de dressing.
     

  8. 8

    Keer de tarte tartin op een bord. Doe daar wat aangemaakte rucola bovenop.  Kruimel er wat geitenkaas over en schenk daar een sliert honing overheen.
     

  9. 9

    Maak quenelles van de auberginecompote en leg dit om de tarte tatin heen. Schenk er nog een beetje olijfolie overheen om het af te maken.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!