Recept: Tarte tatin

15 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 16 stemmen)
Stilstaand beeld van Tarte tatin

Chef-kok Ramon Brugman bereidt een betaalbare maaltijd. Hij maakt tarte tatin van rode ui, met geitenkaas, rucola en auberginecompote.

4 personen

Ingrediënten voor Tarte tatin

Tarte tatin:
1 pakje korstdeeg
8 rode uien
2 teentjes knoflook
1/2 fles rode wijn
¼ bos tijm
100 ml honing
2 el aceto balsamico
zout/ peper
Geitenkaas

Auberginecompote:
2 aubergines
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
8 takjes tijm
2 laurierblaadjes
100 ml olijfolie
1 el aceto balsamico
1 el honing
¼ peterselie
zout / peper

Dressing:
300 ml olijfolie
100 ml azijn
1 el honing
1 el mosterd
zout / peper
Rucola

Extra benodigdheden:
Rolstok/ fondant roller
Vorm voor de tarte tatin
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Staafmixer

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 170 graden.
   

 2. 2

  Begin met de tarte tatin. Snij hiervoor de uien en de knoflook en zet deze even aan in een pan. Blus het af met rode wijn. Voeg de rest van de ingrediënten (tijm, honing, balsamicoazijn) toe aan het uienmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat dit inkoken totdat het vocht weg is. 

 3. 3

  Doe de uiencompote in een vorm en dek het af met het korstdeeg. Bak de tarte tatin 18 min lang op 170 graden.

 4. 4

  Snij de aubergines door de midden en doe deze samen met de paprika in een ovenschaal. Voeg alle overige ingrediënten voor de auberginecompote toe BEHALVE de balsamicoazijn.
   

 5. 5

  Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het in de oven. Haal de schaal na 20 minuten uit de oven en mix alle ingrediënten fijn met een staafmixer.

 6. 6

  Schep dit mengsel in een pan en laat het inkoken tot de gewenste dikte. Breng dit vervolgens op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
   

 7. 7

  Maak de dressing door het azijn, honing en mosterd bij elkaar te voegen.  Roer alles door elkaar heen en voeg langzaam de olijfolie toe. Maak op smaak met peper en zout. Maak de rucola aan met de dressing.
   

 8. 8

  Keer de tarte tartin op een bord. Doe daar wat aangemaakte rucola bovenop.  Kruimel er wat geitenkaas over en schenk daar een sliert honing overheen.
   

 9. 9

  Maak quenelles van de auberginecompote en leg dit om de tarte tatin heen. Schenk er nog een beetje olijfolie overheen om het af te maken.

Eet smakelijk!