Recept: Tartine met insectensalade

18 november 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Tartine met insectensalade
Het is vaak genoeg gespreksonderwerp bij het koffiezetapparaat en toch loopt bijna niemand er echt voor warm, het eten van insecten. Krekels, sprinkhanen en meelwormen zijn een bron van eiwitten, maar het eten van de insecten gaat tegen de principes in. Toch weet Alain een bijzonder lekkere salade te maken met die kleine beestjes!
4 personen

Ingrediënten voor Tartine met insectensalade

  • tartine (gegrild)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • verschillende soorten sla
  • 1 komkommer
  • mayonaise
  • savora mayonaise
  • citroensap
  • buffalo’s
  • krekels
  • sprinkhanen
  • zout

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Gril het brood. 

  2. 2

    Snipper de sjalotjes en snij de komkommer in reepjes. Meng dit met de sla. 

  3. 3

    Meng de savora mayonaise met de mayonaise en smeer dit over de gegrilde tartine.

  4. 4

    Leg het slamengsel bovenop de tartines en besprenkel met wat zout en citroensap. Strooi de insecten over de tartines.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter