3 min

Tataki van rund met frisse radijs en knapperige knoflook

Culinair expert Ramon Brugman maakt een heerlijke tataki van rund. Met frisse radijsjes, knapperige knoflook en rode ui!
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 g
    longhaas
  • 60 ml
    sojasaus
  • 3 el
    rijstazijn
  • 1 el
    sesamolie
  • 2
    rode uien
  • 5 tenen
    knoflook
  • olie
  • 3 stengels
    bosui
  • 5
    radijsjes
  • 1 el
    witte sesamzaadjes
  • 1 el
    zwarte sesamzaadjes
  1. Begin met het bereiden van de longhaas. Verwijder de vliezen van het vlees en laat de koekenpan heet worden. Voeg een scheutje olie toe en schroei het vlees dicht. Zorg dat er een mooie kleur op het vlees komt. Snijd ondertussen de tenen knoflook in plakjes en bak ze in de olie tot ze mooi geroosterd zijn. Laat de knoflook uitlekken op keukenpapier. 

  2. Als het vlees klaar is blus je het af met de sojasaus, rijstazijn en de sesamolie. Kook het vocht kort in terwijl je het vlees er in rond draait. Haal het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten.

  3. Maak de rode uien schoon en snijd ze in ringen. Voeg de ringen toe aan de pan waar je het vlees in hebt gebakken. Kook de uien in het vocht tot de saus er goed omheen zit. Laat afkoelen. 

  4. Snijd de bosui in kleine ringetjes en de radijs in zessen. Ga nu verder met het vlees. Snijd het in dunne plakken en leg het op een schaal. Schep daar de uien overheen en leg daar bovenop de geroosterde stukjes knoflook. Strooi daar wat bosui op en leg de radijsje erop. Giet de saus uit de pan over het vlees. Garneer met wat witte en zwarte sesamzaadjes. Serveer direct. 

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.