8 minuten

Thaise noedels met garnalen en pindadressing

Chef-kok Sharon de Miranda maakt Thaise noedels met garnalen, geserveerd met een komkommersalade met pindadressing. Dat wordt smullen!
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de noedels
    200 g
    garnalen
  • 150 g
    dunne glasnoedels
  • 1
    rode ui
  • 1 bosje
    koriander
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • 3 el
    vissaus
  • 2 el
    sojasaus
  • 3 tenen
    knoflook
  • 3
    Rawit pepers
  • 1 bosje
    bosui
  • 100 g
    pindakaas
  • 3
    limoenen
  • 100 g
    cherrytomaten
  • Voor de komkommersalade met pindadressing
    50 g
    gember
  • 2 el
    pindakaas
  • 2 dl
    kokosmelk
  • 2 el
    sojasaus
  • 1
    limoen
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    Spaanse peper
  • 2
    komkommers
  • 50 g
    pinda's
  • olie
  1. Wel de noedels 5 minuten in koud water. Breng een pan met water aan de kook en kook ze 1 minuut. Giet ze af en spoel met koud stromend water, zodat de noedels niet aan elkaar blijven plakken. Hak de knoflook fijn. Verhit een wok en fruit de knoflook. Voeg de garnalen toe en bak deze gaar.

  2. Snijd de peterselie en de helft van het bosje koriander grof (andere helft is voor de garnering). Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Knijp het sap van de 2 limoenen uit in een hoge kan en voeg de sojasaus en de vissaus eraan toe. Roer dit goed door. Snijd de rawit peper fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel.

  3. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de noedels fijn en voeg ze bij de garnalen in de pan, samen met de koriander, peterselie en de cherrytomaatjes. Voeg de dressing bij de noedels in de pan. Brand de pinda's in een warme pan, zodat ze een korstje krijgen. Hak de pinda's fijn en voeg deze bij de noedels.

  4. Voor de pindakaasdressing snijd je de gember, de knoflook en de rode ui klein en fruit deze in een koekenpan. Halveer de Spaanse peper en snijd deze fijn. Voeg de Spaanse peper en 2 eetlepels pindakaas bij de gember, knoflook en de rode ui. Roer de pindakaas goed door. Blus het mengsel af met het sap van een limoen. Voeg de kokosmelk bij het mengsel en laat deze indikken, maar niet koken. 

  5. Ondertussen snijd je de komkommers in plakjes. Pureer je de pindakaasdressing met een staafmixer en brand je de overige pinda's door in een warme pan. Zorg er opnieuw voor dat ze een korstje krijgen. Voeg de komkommer toe aan de pindakaasdressing en garneer het af met de pinda’s. Serveer de noedels naast de pindakaasdressing in een bakje.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.