8 minuten

Thaise viskoekjes met rijkgevulde eiermie

Thaise kabeljauwkoekjes met eiermie, kastanjechampignons én een heerlijke vinaigrette met citroen, sesam en sojasaus. Loopt het water je al in de mond?

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de kabeljauwkoekjes
    400 g
    verse kabeljauw
  • 2
    el ketjap
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    sereh stengel
  • 3 cm
    verse gember
  • 3
    tenen knoflook
  • 1 el
    rode currypasta
  • 1
    ei
  • 2 el
    vissaus
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    limoen
  • 2 el
    paneermeel
  • 1
    bosje bieslook
  • 100 g
    haricot verts
  • 100 g
    gezouten pinda’s
  • zonnebloemolie
  • Voor de vinaigrette
    1 el
    sesamzaad
  • 1 dl
    citroensap
  • ½ dl
    sojasaus
  • 2 dl
    zonnebloemolie
  • 4 el
    sesamzaadolie
  • 1
    bosje lente-ui
  • Voor de eiermie
    250 g
    eiermie
  • 200 g
    taugé
  • 100 g
    geraspte wortel
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    bosje bosui
  • klein stukje trassi
  • 1
    bouillonblokje
  • 200 g
    kastanjechampignons
  • 1
    bosje platte peterselie
  • sesamolie
  • 1
    gele paprika
  • Benodigdheden
    keukenmachine en een grote wok
  1. Begin met het maken van kabeljauwkoekjes. Maal in de keukenmachine de kabeljauw, sereh, geschilde gember, knoflook, ketjap, rode currypasta, ei, vissaus, het sap van de limoen én de rasp van de limoen tot een egale massa. Snij de bieslook fijn en de haricot verts in kleine stukjes van ongeveer een ½ cm dik. Meng deze vervolgens door het kabeljauwmengsel. Maak er met je hand platte koekjes van die ongeveer 1 cm dik zijn.

  2. Verhit een hapjespan met een flinke laag olie. Leg de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten in 3-5 minuten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maal de pinda’s in de keukenmachine fijn en strooi deze over de kabeljauwkoekjes.

  3. Maak de vinaigrette. Rooster de sesamzaadjes in een hete koekenpan goudbruin. Meng het citroensap en de sojasaus door elkaar en voeg er druppelsgewijs de zonnebloemolie en de sesamzaadolie aan toe. Bewaar.

  4. Maak de eiermie. Snij de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de Spaanse peper snij je fijn. Bereid de eiermie volgens het etiket, zodat deze gaar is. Verhit een ruime wok met een flinke een scheut sesamolie. Smelt het stukje trassi erin en wok de champignons goudbruin. Bak kort de geraspte wortel, paprika, peper en de taugé mee. Voeg de gegaarde eiermie toe en roer alles goed door elkaar, totdat de eiermie goed heet is.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.