Thaise viskoekjes met rijkgevulde eiermie
Thaise kabeljauwkoekjes met eiermie, kastanjechampignons én een heerlijke vinaigrette met citroen, sesam en sojasaus. Loopt het water je al in de mond?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de kabeljauwkoekjes400 gverse kabeljauw
-
2el ketjap
-
1bosje koriander
-
1sereh stengel
-
3 cmverse gember
-
3tenen knoflook
-
1 elrode currypasta
-
1ei
-
2 elvissaus
-
1Spaanse peper
-
1limoen
-
2 elpaneermeel
-
1bosje bieslook
-
100 gharicot verts
-
100 ggezouten pinda’s
-
•zonnebloemolie
-
Voor de vinaigrette1 elsesamzaad
-
1 dlcitroensap
-
½ dlsojasaus
-
2 dlzonnebloemolie
-
4 elsesamzaadolie
-
1bosje lente-ui
-
Voor de eiermie250 geiermie
-
200 gtaugé
-
100 ggeraspte wortel
-
1Spaanse peper
-
1bosje bosui
-
•klein stukje trassi
-
1bouillonblokje
-
200 gkastanjechampignons
-
1bosje platte peterselie
-
•sesamolie
-
1gele paprika
-
Benodigdheden•keukenmachine en een grote wok
-
Begin met het maken van kabeljauwkoekjes. Maal in de keukenmachine de kabeljauw, sereh, geschilde gember, knoflook, ketjap, rode currypasta, ei, vissaus, het sap van de limoen én de rasp van de limoen tot een egale massa. Snij de bieslook fijn en de haricot verts in kleine stukjes van ongeveer een ½ cm dik. Meng deze vervolgens door het kabeljauwmengsel. Maak er met je hand platte koekjes van die ongeveer 1 cm dik zijn.
-
Verhit een hapjespan met een flinke laag olie. Leg de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten in 3-5 minuten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maal de pinda’s in de keukenmachine fijn en strooi deze over de kabeljauwkoekjes.
-
Maak de vinaigrette. Rooster de sesamzaadjes in een hete koekenpan goudbruin. Meng het citroensap en de sojasaus door elkaar en voeg er druppelsgewijs de zonnebloemolie en de sesamzaadolie aan toe. Bewaar.
-
Maak de eiermie. Snij de paprika in reepjes, de champignons in plakjes en de Spaanse peper snij je fijn. Bereid de eiermie volgens het etiket, zodat deze gaar is. Verhit een ruime wok met een flinke een scheut sesamolie. Smelt het stukje trassi erin en wok de champignons goudbruin. Bak kort de geraspte wortel, paprika, peper en de taugé mee. Voeg de gegaarde eiermie toe en roer alles goed door elkaar, totdat de eiermie goed heet is.
- Eet smakelijk!