Tortilla met wilde kruiden en eetbare bloemen
Onze chef Ramon maakt een aardappeltortilla met wilde kruiden: daslook, brandnetel en fluitenkruid. Eigenlijk kan je er van alles in kwijt!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
4 a 5vastkokende aardappels
-
2uien
-
8eieren
-
•zout
-
•peper
-
250 mlolijfolie om in te bakken
-
10bolletjes speenkruid
-
5blaadjes daslook
-
15blaadjes jonge brandnetel
-
8blaadjes fluitenkruid
-
Snijd de uien in ringen en schil de aardappels. Snijd deze in plakken van maximaal 3 mm dik. Bak de uien in een koekenpan met wat olie. Voeg hier ook de aardappels bij. Breng ze eventueel op smaak met een snufje zout.
-
Bak de speenkruidbolletjes mee met de aardappels en de uien. Breek de eieren boven een schaal, hak de daslook, brandnetel en fluitenkruid fijn en voeg de kruiden toe aan de eieren. Klop het goed door. Giet het eimengsel over de aardappels heen. Bak de tortilla ongeveer 6 tot 8 minuten tot de onderkant mooi bruin is en het ei is gestold.
-
Draai de tortilla om met behulp van een bord. Schuif de tortilla van het bord met de ongebakken kant (dit was de bovenkant) naar beneden terug in de pan. Bak de tortilla nog 2 tot 3 minuten tot hij gaar is. Schep de tortilla uit de pan, laat hem een beetje afkoelen en decoreer met bloemetjes en een beetje fluitenkruid.
- Eet smakelijk!