Valentijnsdiner voor twee

chef-kok
Ramon Brugman
Valentijnsdiner voor twee (31)
8 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
86 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een driegangen-valentijnsmenu voor twee personen. Tijd is geen excuus, want dit is een 'snelle' maaltijd. Vooraf een carpaccio van rosbief, als hoofgerecht spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus en als dessert chocolade, karamel en krokante pinda's. Want: liefde hoeft niet ingewikkeld te zijn en van een lekker gerecht is nog nooit iemand slechter geworden.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
2
  • carpaccio van rosbief met gepofte tomaatjes en citroenmayonaise
    100 g
    rosbief
  • carpaccio van rosbief met gepofte tomaatjes en citroenmayonaise
    12
    mini-tomaatjes
  • 1
    stuks Parmezaanse kaas
  • 10
    zwarte olijfjes
  • 4
    takken basilicum
  • 2 el
    mayonaise
  • 1 el
    crème-fraîche
  • 1
    citroen
  • Blaadjes sla
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Spaghetti met gehaktballetjes en tomaten saus
    200 g
    gehakt
  • 1
    ei
  • 2 el
    paneermeel
  • 1
    kleine ui
  • 1
    teen knoflook
  • 3
    takjes peterselie
  • Ingrediënten tomatensaus
    1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 4
    tomaten
  • 3
    takken basilicum
  • 1 el
    honing
  • ½ citroen
  • 1 el
    tomatenpuree
  • zout en peper
  • Ingrediënten spaghetti
    160 g
    spaghetti
  • 1
    stuk Parmezaanse kaas
  • Ingrediënten voor het dessert: chocolade, karamel en krokante pinda’s.
    150 g
    ongezouten pinda's
  • 100 g
    suiker
  • 30 ml
    eiwit
  • Ingrediënten karamel
    1
    blikje gecondenseerde melk
  • Ingrediënten chocolade
    100 g
    pure chocolade
  • 100 ml
    room
  1. 1

    Zet de oven aan op 200 graden. 

  2. 2

    Leg de tomaatjes op een ovenschaal en doe er een paar druppels olijfolie op. 

  3. 3

    Breng op smaak met zout en peper. 

  4. 4

    Doe de tomaatjes ongeveer 8 min in de oven. 

  5. 5

    Laat ze iets afkoelen. 

  6. 6

    Leg de plakjes rosbief op een bordje. 

  7. 7

    Meng de mayonaise met de crème-fraîche. 

  8. 8

    Rasp er een beetje schil op van de citroen en voeg een klein beetje zout toe. 

  9. 9

    Doe de mayonaise in een spuitzakje. 

  10. 10

    Doe wat zout en peper op de rosbief.  

  11. 11

    Leg de tomaatjes op de rosbief en snij de olijven in plakjes. 

  12. 12

    Leg deze op de rosbief samen met de blaadjes basilicum en sla. 

  13. 13

    Rasp er wat Parmezaan over en maak het af met een slinger van de citroenmayonaise.

  14. 14

    Snij de ui en knoflook fijn en bak deze kort aan in een scheutje olijfolie. 

  15. 15

    Meng de ingrediënten door elkaar en rol er balletjes van. 

  16. 16

    Bak deze aan in een koekenpan. 

  17. 17

    Snij de ui en knoflook fijn en bak ze aan in een scheutje olijfolie. 

  18. 18

    Snij de tomaten in blokjes en voeg deze toe. 

  19. 19

    Voeg ook de tomatenpuree, honing, sap van citroen toe en de blaadjes basilicum.

  20. 20

    Kook tot een saus en breng op smaak met zout en peper. 

  21. 21

    Voeg de gehaktballetjes toe.

  22. 22

    Kook de spaghetti zoals staat vermeld op de verpakking

  23. 23

    Roer de spaghetti door de saus heen en serveer in een diep bord.

  24. 24

    Leg op de spaghetti een mooie tak basilicum en rasp er verse Parmezaanse kaas overheen.

  25. 25

    Meng de pinda’s en andere ingrediënten en leg ze op een bakplaat met bakpapier. 

  26. 26

    Bak ze ongeveer 12 min op 170 graden, maar roer om de paar minuten de pinda’s om zodat ze regelmatig verkleuren. Als ze lichtbruin zijn, zijn ze goed.

  27. 27

    Kook het blikje gecondenseerde melk drie uur lang in een pan water. 

  28. 28

    Laat dan afkoelen. 

  29. 29

    Dit kun je makkelijk een paar dagen van te voren al maken.

  30. 30

    Als het koud is haal de karamel uit het blikje. Roer het glad.

  31. 31

    Hak de chocolade fijn. 

  32. 32

    Breng de room aan de kook en haal het pannetje van het vuur af. 

  33. 33

    Roer de chocolade er door heen net zo lang tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

  34. 34

    Giet de vulling in een glaasje. Laat ze afkoelen. 

  35. 35

    Doe hier wat karamel bovenop en wat van de krokante pinda’s.

  36. 36

    Schaaf met een mes nog een paar krullen chocolade boven op het glaasje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!