Recept: Varkenskarbonades met paksoi

11 januari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 21 stemmen)
Stilstaand beeld van Varkenskarbonades met paksoi

Ramon bereidt varkenskarbonades. Niet zo’n lap aan het bot in het vet, maar een snelle maaltijd met paksoi. Het staat binnen een kwartier op tafel en zit boordevol mineralen!

4 personen

Ingrediënten voor Varkenskarbonades met paksoi

4 varkensschouderkarbonades
2 stuks paksoi
350g rijst
5 tenen knoflook
1 rode peper
1 stuk gember
200 ml oestersaus
100ml vissaus
Olijfolie

Eventueel:
sesamzaad

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

  Zet een wok op het vuur met wat olie en zet een pan met water aan de kook voor de rijst.
   

 2. 2

  Snij de karbonades in reepjes. Snij 2 tot 3 teentjes knoflook fijn. Ontdoe de rode peper van zaadjes en snij de helft fijn. Schil en rasp een stuk gember, doe dit naar smaak.

 3. 3

  Kook de rijst zo’n 10 minuten
   

 4. 4

  Bak de karbonades in de wok en voeg dan de knoflook, peper en gember toe. Schenk er 100ml soja- of oestersaus bij en bak dit 8 tot 10 minuten. Schep regelmatig om zodat alle karbonadereepjes een jasje van saus krijgen.
   

 5. 5

  Giet de rijst af en laat in de pan met de deksel nog even staan.
   

 6. 6

  Snij het kontje van de paksoi. Snij het witte, knapperige deel in fijne reepjes, en snij het groene deel wat grover. Snij ook weer 2 tenen knoflook en een halve rode peper fijn en schil en rasp een stuk gember.

 7. 7

  Bak in een andere pan in wat olie de peper en knoflook even aan. Voeg de paksoi toe en schenk er de vissaus en 100 ml oestersaus bij. Schud goed om, zodra dit warm is en nog steeds knapperig, is het klaar.
   

 8. 8

  Serveer de karbonade, eventueel met wat sesamzaad,  met de paksoi en rijst.
   

Eet smakelijk!