Recept: Varkensribben met honingsaus en morilles

22 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Varkensribben met honingsaus en morilles
Alain drinkt een bijzonder drankje: honingwijn! Ook proeft hij honing vers van de pers, en daar kan hij in de keuken wel mee uit de voeten.
4 personen

Ingrediënten voor Varkensribben met honingsaus en morilles

  • 2 varkensribben van 300 gram
  • 80 gram boter
     
  • Voor de garnituur:
  • 150 gram gewassen morilles
  • 1 grote ui in de lengte gesneden
  • 1 courgette, in schijven van een halve cm dik.
  • Halve aubergine, in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie

Voor de saus:

  • 3 el honing
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • de sap van een halve limoen
  • de sap van een rode grapefruit
  • de sap van een bloedsinaasappel

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Bak de ribben aan elke kant 6 minuten. Laat het vlees daarna rusten op een bord. Bewaar wel je jus.

  2. 2

    Snij de morille in tweeën en voeg ze toe aan de jus. Voeg hier de honing. de olijfolie, de sap van de limoen, grapefruit en sinaasappel aan toe. Kook dit tot ongeveer de helft in.
     

  3. 3

    Bak ondertussen met de olijfolie, de ui, de courgette en de aubergine gaar met wat peper en zout.
     

  4. 4

    Snij de rib in stukjes van 2 cm dik en verdeel de groenten op het bord. Leg daar bovenop het vlees en de morilles. Besprenkel als laatst er nog wat saus overheen.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter