Recept: Vega salade

18 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Vega salade
Culinair expert Alain Caron is in Dordrecht, aan de rand van de Biesbosch. Daar hebben Ewout en zijn vrouw Liesbeth een restaurant waar zonder vlees en vis gekookt wordt. Een vegetarische keuken waar niets wordt weggegooid en heel wat gefrituurd, gesnipperd, geborsteld, gesneden, gedraaid en gepureerd wordt.
4 personen

Ingrediënten voor Vega salade

  • 10 wortels (5 verschillende soorten)
  • 8 kleine spruitjes
  • 16 kleine radijsje (4 verschillende soorten)
  • 1 roodlof
  • 8 takjes tijm
  • Takje dille
  • Takje dragon
  • Takje bislook

  • 1 grote sjalot
  • 1 groene appel
  • 2 eetlepels doperwten
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels sojasaus
  • Het sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Theelepel bietjes sap
  • Eetlepel rode kool poeder

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil de wortels en snij ze in tweeën. Kook de spruitjes gaar en snij de door de helft. Snij de radijsjes dun. 

  2. 2

    Maak de roodlof schoon en haal de bladeren één voor één los. Snij het sjalotje in dunne reepjes.

  3. 3

    Snij dunne plakjes van de appel (kan met behulp van een mandoline). 

  4. 4

    Bak alles aan in een pan met wat olijfolie. Eerst de wortels, en voeg dan het sjalotje erbij, de spruitjes en de roodlof. 

  5. 5

    Voeg vervolgens de sojasaus toe en de doperwten en laat dat alles even blancheren.

  6. 6

    Snij alle kruiden fijn en doe alle ingrediënten in een kom samen met wat peper en zout naar smaak. 

  7. 7

    Meng de crème fraîche, de mayonaise wat zout en peper met de sap van de citroen en de sap van de bietjes door elkaar. 

  8. 8

    Voor de presentatie doe je wat van de saus op het midden van het bord. Maak een cirkel met behulp van een soeplepel (diameter ongeveer 9 cm). 

  9. 9

    Leg de groenten als een torentje hier bovenop, samen met de appel. Bestrooi dit alles met wat rodekool poeder.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter