Vegetarische goulash met linzen
Chef-kok Sharon de Miranda maakt vandaag een betaalbaar najaarsgerecht: vegetarische goulash. Ze maakt ‘m op basis van linzen en bruine bonen en serveert er rijst bij met een touch van saffraan en gefrituurde peterselie. Een lekkere, stevige hap!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 grode linzen
-
100 ggekookte bruine bonen
-
2rode uien
-
3paprika's
-
1takje tijm
-
1 tlkarwijzaad
-
2blaadjes laurier
-
2bouillonblokjes
-
4 eltomatenpuree
-
200 gBasmatirijst
-
5sliertjes saffraan
-
1bosje platte peterselie
-
•olie
-
Snipper de uien en fruit deze in een ruime koekenpan. Bak het karwijzaad mee en voeg de linzen en de tomatenpuree toe. Roer het goed door en blus het af met 300 ml water. Doe de bouillonblokjes erbij en de takjes van de platte peterselie, de laurierbladeren, het takje tijm en kook het ongeveer 30 min op middelhoog vuur.
-
Snij de paprika in blokjes en kook deze de laatste 10 min mee. Verwijder de pan van het vuur en voeg de bruine bonen toe.
-
Kook de rijst gaar. Breng een kopje water aan de kook en neem 6 eetlepels gekookt water. Voeg de sliertjes saffraan eraan toe, totdat het water helemaal diep gekleurd is en besprenkel dit over de rijst.
-
Verhit een flinke laag olie in een hapjespan en frituur de peterselie krokant. Blijf erbij staan, het is snel klaar en spettert veel! Maak het bord mooi op.
- Eet smakelijk!