Recept: Verse gnocchi van zoete aardappel

27 april 2017
Waardeer: 
(Totaal: 6 stemmen)
Stilstaand beeld van Verse gnocchi van zoete aardappel

Sharon maakt verse gnocchi van zoete aardappel met broccoli en mozzarella. Super lekker en gezond, helemaal in combinatie met speltbloem!

4 personen

Ingrediënten voor Verse gnocchi van zoete aardappel

  • 1 kg zoete aardappels
  • 500 tot 600 g speltbloem
  • 1 ei
  • zout
  • 3 el pesto
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 200 g buffel mozzarella
  • 500 g broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • zout

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil en kook de aardappels gaar. Vervolgens stamp je de aardappels fijn en voeg je er beetje bij beetje speltbloem bij.

  2. 2

    Kneed het ei er door en wat zout en blijf er wat speltbloem door kneden tot een mooie deegbal.

  3. 3

    Snij de deegbal in 10 stukken en rol deze uit tot ongeveer 2 cm dik. Het uitgerolde deeg snijd je vervolgens in kleine stukjes van 3 cm. Druk de gesneden balletjes aan 1 kant licht in met een vork.

  4. 4

    Breng wat water aan de kook en kook de gnocchi in kleine porties tot dat ze naar boven komen drijven. Dan zijn ze gaar.

  5. 5

    Snij de broccoli in roosjes en hak de knoflook fijn. Bak de broccoli in een scheutje olijfolie en de gehakte knoflook beetgaar (ongeveer 2 min bakken)

  6. 6

    Trek de mozzarella in kleine stukken en meng dit samen met de broccoli door de gekookte gnocchi.

     

  7. 7

    Roer de pesto er door, het sap van een citroen en eventueel nog wat zout. Maakt het gerecht af door het op te maken met wat verse basilicum.

Eet smakelijk!