Verse gnocchi van zoete aardappel
Sharon maakt verse gnocchi van zoete aardappel met broccoli en mozzarella. Super lekker en gezond, helemaal in combinatie met speltbloem!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgzoete aardappels
-
500 gsmeltbloem
-
1ei
-
•zout
-
3 elpesto
-
10blaadjes verse basilicum
-
200 gbuffel mozzarella
-
1teentje knoflook
-
1citroen
-
•olijfolie
-
•zout
-
Schil en kook de aardappels gaar. Vervolgens stamp je de aardappels fijn en voeg je er beetje bij beetje speltbloem bij.
-
Kneed het ei er door en wat zout en blijf er wat speltbloem door kneden tot een mooie deegbal.
-
Snij de deegbal in 10 stukken en rol deze uit tot ongeveer 2 cm dik. Het uitgerolde deeg snijd je vervolgens in kleine stukjes van 3 cm. Druk de gesneden balletjes aan 1 kant licht in met een vork.
-
Breng wat water aan de kook en kook de gnocchi in kleine porties tot dat ze naar boven komen drijven. Dan zijn ze gaar.
-
Snij de broccoli in roosjes en hak de knoflook fijn. Bak de broccoli in een scheutje olijfolie en de gehakte knoflook beetgaar (ongeveer 2 min bakken)
-
Trek de mozzarella in kleine stukken en meng dit samen met de broccoli door de gekookte gnocchi.
-
Roer de pesto er door, het sap van een citroen en eventueel nog wat zout. Maakt het gerecht af door het op te maken met wat verse basilicum.
- Eet smakelijk!