Recept: Verse gnocchi van zoete aardappel

27 april 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Verse gnocchi van zoete aardappel
Sharon maakt verse gnocchi van zoete aardappel met broccoli en mozzarella. Super lekker en gezond, helemaal in combinatie met speltbloem!
4 personen

Ingrediënten voor Verse gnocchi van zoete aardappel

  • 1 kg zoete aardappels
  • 500 tot 600 g speltbloem
  • 1 ei
  • zout
  • 3 el pesto
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 200 g buffel mozzarella
  • 500 g broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • zout

 

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil en kook de aardappels gaar. Vervolgens stamp je de aardappels fijn en voeg je er beetje bij beetje speltbloem bij.

  2. 2

    Kneed het ei er door en wat zout en blijf er wat speltbloem door kneden tot een mooie deegbal.

  3. 3

    Snij de deegbal in 10 stukken en rol deze uit tot ongeveer 2 cm dik. Het uitgerolde deeg snijd je vervolgens in kleine stukjes van 3 cm. Druk de gesneden balletjes aan 1 kant licht in met een vork.

  4. 4

    Breng wat water aan de kook en kook de gnocchi in kleine porties tot dat ze naar boven komen drijven. Dan zijn ze gaar.

  5. 5

    Snij de broccoli in roosjes en hak de knoflook fijn. Bak de broccoli in een scheutje olijfolie en de gehakte knoflook beetgaar (ongeveer 2 min bakken)

  6. 6

    Trek de mozzarella in kleine stukken en meng dit samen met de broccoli door de gekookte gnocchi.

     

  7. 7

    Roer de pesto er door, het sap van een citroen en eventueel nog wat zout. Maakt het gerecht af door het op te maken met wat verse basilicum.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter