Verse gnocchi van zoete aardappel
Sharon maakt verse gnocchi van zoete aardappel met broccoli en mozzarella. Super lekker en gezond, helemaal in combinatie met speltbloem!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgzoete aardappels
-
500 gsmeltbloem
-
1ei
-
•zout
-
3 elpesto
-
10blaadjes verse basilicum
-
200 gbuffel mozzarella
-
1teentje knoflook
-
1citroen
-
•olijfolie
-
•zout
-
Schil en kook de aardappels gaar. Vervolgens stamp je de aardappels fijn en voeg je er beetje bij beetje speltbloem bij.
-
Kneed het ei er door en wat zout en blijf er wat speltbloem door kneden tot een mooie deegbal.
-
Snij de deegbal in 10 stukken en rol deze uit tot ongeveer 2 cm dik. Het uitgerolde deeg snijd je vervolgens in kleine stukjes van 3 cm. Druk de gesneden balletjes aan 1 kant licht in met een vork.
-
Breng wat water aan de kook en kook de gnocchi in kleine porties tot dat ze naar boven komen drijven. Dan zijn ze gaar.
-
Snij de broccoli in roosjes en hak de knoflook fijn. Bak de broccoli in een scheutje olijfolie en de gehakte knoflook beetgaar (ongeveer 2 min bakken)
-
Trek de mozzarella in kleine stukken en meng dit samen met de broccoli door de gekookte gnocchi.
-
Roer de pesto er door, het sap van een citroen en eventueel nog wat zout. Maakt het gerecht af door het op te maken met wat verse basilicum.
- Eet smakelijk!