Vers gemaakte pasta met bospaddestoelen, dragon en Pecorino
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
pastadeeg400 gpastabloem
-
2eieren
-
2eidooiers
-
1 tlzout
-
•olijfolie
-
vulling2sjalotten
-
2 tenenknoflook
-
500 gdiverse soorten paddenstoelen
-
½ glaswitte wijn
-
200 mlroom
-
50 gvers geraspte Parmezaanse kaas
-
3 takkendragon
-
5 takkenpeterselie
-
•zout en peper
-
•olijfolie
-
garnering1 stukParmezaanse kaas
-
•verse kruiden
-
overige benodigdheden•plastic folie
-
•pasta machine
-
Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed tot een glad en soepel deeg. Laat het een uur rusten ingepakt in plasticfolie.
-
Verdeel het in vier stukken en rol het uit in de pasta machine. Beetje bij beetje tot je op standje 4 komt. Snij de plakken in stroken van ongeveer 30 cm. Vouw deze drie keer dubbel met veel bloem er tussen. Snij nu met een scherp mes er dunne banen van. Dit kun je zelf bepalen hoe breed je het wilt.
-
Snipper de sjalotten en de knoflook en bak deze aan in een pan met een flinke scheut olijfolie. Maak de paddenstoelen schoon en bak deze aan. Haal 1/3 van de paddenstoelen uit de pan en zet deze apart in een steelpannetje. Blus de rest af met de witte wijn en laat het een beetje inkoken. Voeg dan de room toe en kook in tot een wat dikke saus.
-
Breng een pan water aan de kook en kook de pasta in 2 à 3 minuten gaar.
-
Hak wat verse kruiden en voeg dit aan de pan met paddenstoelenroom samen met de geraspte Parmezaanse kaas, gevolgd door de verse pasta en schud de pan goed om.
-
Voeg ook wat vers gesneden kruiden toe aan de gebakken paddenstoelen en breng ze op smaak met zout en peper.
-
Doe wat van de pasta met saus op een bord, leg daar wat gebakken paddenstoelen op en rasp er wat verse Parmezaanse kaas overheen, garneer met kruiden.
- Eet smakelijk!