Verse pasta met bospaddenstoelen

chef-kok
Ramon Brugman
Versgemaakte pasta met bospaddenstoelen
8 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
419 personen
Verse pasta maken is niet moeilijk, maar wel lekker. Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je dat doet en serveert er heerlijke bospaddenstoelen bij.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • pastadeeg
    400 g
    pastabloem
  • 4
    eieren
  • 2
    eidooiers
  • 1 tl
    zout
  • scheutje
    olijfolie
  • vulling
    2
    sjalotten
  • 2 tenen
    knoflook
  • 500 g
    diverse soorten paddenstoelen
  • ½ glas
    witte wijn
  • 200 ml
    room
  • 50 g
    vers geraspte Parmezaanse kaas
  • dragon
  • peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie
  • garnering
    1 stuk
    Parmezaanse kaas
  • verse kruiden
  • overige benodigdheden
    plastic folie
  • pasta machine

Bereiding

  1. 1

    Voor het pastadeeg meng je alle ingrediënten door elkaar en kneed het tot een glad en soepel deeg. Pak het in met plastic folie en laat het deeg een uur rusten. 

  2. 2

    Snipper de sjalotten en de knoflook en bak deze aan in een pan met een flinke scheut olijfolie. Maak de paddenstoelen schoon en bak deze aan. Haal 1/3 van de paddenstoelen uit de pan en zet deze apart in een steelpannetje. Blus de rest af met de witte wijn en laat het een beetje inkoken. Voeg dan de room toe en kook in tot een wat dikke saus.

  3. 3

    Pak het deeg en verdeel het in vier stukken en rol het vervolgens uit in de pasta machine. Rol het steeds opnieuw door de machine tot je op standje 4 komt. Snij de plakken in stroken van ongeveer 30 cm. Vouw deze drie keer dubbel met veel bloem er tussen. Snij er nu met een scherp mes dunne banen van. Je kan zelf bepalen hoe breed je ze wil hebben. 

  4. 4

    Breng een pan water aan de kook en kook de pasta in 2 a 3 munten gaar.

  5. 5

    Hak wat verse kruiden en voeg dit aan de pan met paddenstoelenroom samen met de geraspte Parmezaanse kaas, gevolgd door de verse pasta en schud de pan goed om.

  6. 6

    Voeg ook wat vers gesneden kruiden toe aan de gebakken paddenstoelen en breng ze op smaak met zout en peper. 

  7. 7

    Doe wat van de pasta met saus op een bord, leg daar wat gebakken paddenstoelen op en als laatste rasp je er nog wat verse Parmezaanse kaan overheen met wat kruiden. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!