Verse vegan tortilla

chef-kok
Ramon Brugman
Vleesopvolgers Amersfoort
4 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Gemiddelde waardering
62 personen
Chef-kok Ramon Brugman gaat wat lekkers maken met de vleesopvolger van Arja en Bert.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Tortilla
    250 g
    bloem
  • 150 ml
    water
  • 0,5 tl
    zout
  • scheutje olijfolie
  • vulling
    1 blok
    van de vleesopvolger
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    komijn
  • 0,5
    rode peper
  • 2 tl
    bruine suiker
  • 1
    limoen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Mexicaanse wortelspread
    0,5 bos
    bospeen
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    limoen
  • 1 tl
    paprika poeder
  • 1 tl
    komijn
  • 1
    rode peper
  • 0,25 bosje
    verse koriander
  • 3 takken
    munt
  • Garnituur
    1
    avocado
  • 1
    rode ui
  • 2
    tomaten
  • 1 bosje
    verse koriander
  • 1
    limoen
  1. 1

    Begin met het maken van de verse tortilla. Meng alle ingrediënten en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Dek het af en laat 30 minuten rusten. Rol de bolletjes uit in de bloem en bak ze in een droge koekenpan ongeveer 30 seconden per kant. Bewaar de tortilla’s op een bord, afgedekt met een theedoek.

  2. 2

    Ga verder met het bereiden van de vleesopvolger. Snij het stuk in kleine stukjes. Fruit de knoflook en de peper aan in een koekenpan met een beetje olie en bak daarin de stukjes krokant. Voeg de specerijen toe, de suiker en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en peper. Bak tot het vocht verdampt is en alle smaak in de stukjes vleesopvolger zit.

  3. 3

    Ga verder met het maken van de Mexicaanse wortelspread. Schil en kook de wortelen gaar met een beetje zout. Doe de wortel en de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.

  4. 4

    Snij de tomaten en de ui fijn. Snij lange stukkern van de avocado. Snij de limoen in partjes. Bouw de tortilla op.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!