Verse vegan tortilla
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Tortilla250 gbloem
-
150 mlwater
-
0,5 tlzout
-
•scheutje olijfolie
-
vulling1 blokvan de vleesopvolger
-
2 tenenknoflook
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tlkomijn
-
0,5rode peper
-
2 tlbruine suiker
-
1limoen
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Mexicaanse wortelspread0,5 bosbospeen
-
2 tenenknoflook
-
1limoen
-
1 tlpaprika poeder
-
1 tlkomijn
-
1rode peper
-
0,25 bosjeverse koriander
-
3 takkenmunt
-
Garnituur1avocado
-
1rode ui
-
2tomaten
-
1 bosjeverse koriander
-
1limoen
-
Begin met het maken van de verse tortilla. Meng alle ingrediënten en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Dek het af en laat 30 minuten rusten. Rol de bolletjes uit in de bloem en bak ze in een droge koekenpan ongeveer 30 seconden per kant. Bewaar de tortilla’s op een bord, afgedekt met een theedoek.
-
Ga verder met het bereiden van de vleesopvolger. Snij het stuk in kleine stukjes. Fruit de knoflook en de peper aan in een koekenpan met een beetje olie en bak daarin de stukjes krokant. Voeg de specerijen toe, de suiker en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en peper. Bak tot het vocht verdampt is en alle smaak in de stukjes vleesopvolger zit.
-
Ga verder met het maken van de Mexicaanse wortelspread. Schil en kook de wortelen gaar met een beetje zout. Doe de wortel en de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
-
Snij de tomaten en de ui fijn. Snij lange stukkern van de avocado. Snij de limoen in partjes. Bouw de tortilla op.
- Eet smakelijk!