Victoriasoezen

chef-kok
Portret Ramon Brugman
Victoriasoezen
Gerecht
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
33 personen

Chef-kok Ramon Brugman begon zijn culinaire carrière als patissier. Oude liefde roest niet en daarom leeft hij zich dit keer uit op heerlijke Victoriasoezen met frambozenjam en serveert er zelfgemaakte chocolademelk bij.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
8
  • Soezen
    200 ml
    melk
  • 200 ml
    water
  • 200 g
    boter
  • 200 g
    bloem
  • 8
    eieren
  • Victoria
    100 g
    amandelschaafsel
  • 1 el
    suiker
  • rasp van citroen
  • 1/2
    eiwit
  • Creme patissier
    500 ml
    melk
  • 180 g
    eierdooier
  • 125 g
    suiker
  • 40 g
    bloem
  • 1
    vanille stok
  • Zwitserse room
    250 ml
    slagroom
  • sap van citroen
  • Decoratie
    slagroom
  • chocolade
  • poedersuiker
  • Chocolademelk
    200 ml
    melk
  • 1 el
    cacao
  • 1 el
    suiker

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220 graden.
     

  2. 2

    Maak de soezen. Breng het water, de melk en de boter aan de kook. Voeg de bloem toe en roer deze gaar tot dat het een bal vormt. Roer één voor één de eieren er door. Spuit doppen op een bakplaat

  3. 3

    Maak ondertussen de Victoria: meng het amandelschaafsel, eetlepel suiker, citroenrasp, ½ eiwit door elkaar.

  4. 4

    Strooi over de doppen wat van de Victoria amandelschaafsel over. Bak deze doppen dan af in een oven op 220 graden 20 minuten.
     

  5. 5

    Maak de crème patissier. Meng 150 ml van de melk met de eidooier en de bloem in een bekken. Breng de rest van de melk aan de kook samen met de suiker en de vanille. Voeg dit gelijkmatig toe aan de eidooier mengsel terwijl je flink er door heen roert. Doe alles terug in de pan en laat het een keer koken terwijl je flink roert. Giet de massa op een plaatje en dek deze af met een stukje plastic. Laat dit afkoelen.
     

  6. 6

    Maak de Zwitserse room. Roer de afgekoelde crème patissier glad. Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe de advocaat bij de crème patissier en spatel de slagroom er doorheen. Doe het in een spuitzak.
     

  7. 7

    Maak de frambozenjam. Doe alle ingrediënten in een pan en breng dit aan de kook. Laat het 3 minuten inkoken. Laat het goed afkoelen voor gebruik.
     

  8. 8

    Opbouw: Snij de soezen door de midden. Spuit op de onderkant een flinke hoeveelheid Zwitserse room. Spuit met een spuitzak een frambozenjam in de Zwitserse room. Doe daar bovenop een flinke rozet slagroom. Dek dit af met de bovenkant van de soes. Spuit ook daar een mooie rozet slagroom op. Zeef met een zeefje een beetje poedersuiker overheen. Maak van chocolade een leuke decoratie en leg deze op de soes.
     

  9. 9

    Maak de chocolademelk: mix de suiker met de cacao en breng dit samen met de melk al roerend aan de kook. Giet dit in een kopje en doe er een beetje slagroom bovenop.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!