Net na de zomer is het de beste tijd om vijgen te eten! Hou jij er ook zo van? Maar weet je niet zo goed wat je er mee kan doen? Wij hebben een aantal heerlijke recepten van onze chefs voor je!
Gepocheerde vijgen met gorgonzola crème en serranoham
Wauw, wat een smaak! Pittige gorgonzola crème, zoete vijgen en zoute serranoham. Onze chef Ramon Brugman maakt dit gerechtje af met ratafia: een verfijnde druivenlikeur.
Salade met veel groenten en krokant bladerdeeg met vijg
Chef-kok Geneal Harreman maakt een salade met aardpeer, gegrilde kaki én knapperige broccoli uit de airfryer! En daarbij een krokant bladerdeeghapje met halloumi en vijgen uit de oven.
Dit is nog eens culinair uitpakken. Chef-kok Leon maakt een heerlijke Crostini met vijgen, honing en schapenkaas. Daarnaast maakt hij klassieke Belgische kaaskroketjes en rogvleugel met beure noisette en pommes fondant.