Vijgen uit de oven met paardenmelk crème

Culinair expert Alain Caron is in Dordrecht waar Gerdien en Chris hun bijzondere Shire Horses melken. En met die paardenmelk maken zij weer allerlei producten. Alain raakt geïnspireerd voor een mooi gerecht.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 16
    grote vijgen
  • 16
    takjes tijm
  • 80 gr
    boter
  • 2 dl
    paardenmelk
  • 2
    druppels vanille extract
  • 1
    limoen
  • pistache olie
  • 4
    plakken ontbijtkoek
  • 4 el
    vijgencompote
  • 60
    kleine muntblaadjes
  • poedersuiker
  • Garnering
    donkere chocolade rasp
  • zwart koekje
  • muesli
  • cacaopoeder
  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
     

  2. Snij de vijgen van de bovenkant een beetje open en stop er wat tijm met daarbovenop een beetje boter. Leg de vijgen op een ovenplaat en zet ze voor 30 minuten in de oven.

     

  3. Voor de paardenmelkcrème doe je de paardenmelk in een kleine sauspan samen met 2 druppels vanille essence, het sap van een halve limoen en 1 eetlepel pistache olie. Laat dit inkoken totdat het gehalveerd is en laat het dan afkoelen. 

  4. Steek met een ringvorm van ca 5 cm diameter een klein rondje uit de ontbijtkoek. Op de rondjes ontbijtkoek smeer je wat vijgencompote

     

  5. Mix 2 eetlepels pistache olie met de muntblaadjes en het sap van een halve limoen en een beetje poedersuiker. 

  6. Nu is het tijd om de borden op de maken. Doe op het midden van elk bord een rondje ontbijtkoek en leg er de vijgen uit de oven bovenop. Ter garnering kan je er wat donkere chocolade overheen raspen, wat rasp van het zwarte koekje, wat muesli eromheen strooien en cacao poeder er overheen strooien. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.