Recept: Vijgen uit de oven met paardenmelk crème

14 oktober 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Vijgen uit de oven met paardenmelk crème
Culinair expert Alain Caron is in Dordrecht waar Gerdien en Chris hun bijzondere Shire Horses melken. En met die paardenmelk maken zij weer allerlei producten. Alain raakt geïnspireerd voor een mooi gerecht.
4 personen

Ingrediënten voor Vijgen uit de oven met paardenmelk crème

  • 16 grote vijgen (reken ongeveer 4 vijgen pp)
  • 16 takjes tijm
  • 80 gram boter
  • 2 dl paardenmelk
  • 2 druppels vanille essence
  • 1 limoen
  • Pistache olie
  • 4  plak ontbijtkoek van 1 cm
  • 4 eetlepels vijgencompote 
  • 60 kleine munt blaadjes
  • Poedersuiker

Eventueel garnering: 

  • Donkere chocolade rasp
  • zwart koekje
  • Muesli
  • Cacao poeder

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 140 graden.
     

  2. 2

    Snij de vijgen van de bovenkant een beetje open en stop er wat tijm met daarbovenop een beetje boter. Leg de vijgen op een ovenplaat en zet ze voor 30 minuten in de oven.

     

  3. 3

    Voor de paardenmelkcrème doe je de paardenmelk in een kleine sauspan samen met 2 druppels vanille essence, het sap van een halve limoen en 1 eetlepel pistache olie. Laat dit inkoken totdat het gehalveerd is en laat het dan afkoelen. 

  4. 4

    Steek met een ringvorm van ca 5 cm diameter een klein rondje uit de ontbijtkoek. Op de rondjes ontbijtkoek smeer je wat vijgencompote

     

  5. 5

    Mix 2 eetlepels pistache olie met de muntblaadjes en het sap van een halve limoen en een beetje poedersuiker. 

  6. 6

    Nu is het tijd om de borden op de maken. Doe op het midden van elk bord een rondje ontbijtkoek en leg er de vijgen uit de oven bovenop. Ter garnering kan je er wat donkere chocolade overheen raspen, wat rasp van het zwarte koekje, wat muesli eromheen strooien en cacao poeder er overheen strooien. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter