Visballetjes
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd van krokante visballetjes met lauwwarme asperges en krieltjes uit de oven.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Visballetjes400 grkabeljauwfilet
-
peterselie1/8bosje
-
1/8bosje bieslook
-
1/8bosje dille
-
1zakje panko broodkruim
-
4eieren
-
4 elbloem
-
•peper en zout
-
Asperges1bosje witte asperges
-
1bosje groene asperges
-
Krieltjes200 grkrieltjes
-
8takjes tijm
-
5teentjes knoflook
-
100 grcrème fraîche
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Snij de vis in kleine stukjes en doe dit in de foodprocessor of staaf het met de staafmixer. Voeg hier de gesneden kruiden aan toe en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak hier met lepels quenelles van. Leg ze vervolgens in de bloem. Scheid de eieren. Doe de balletjes dan in het losgeklopte eiwit. Haal ze hier uit en bedek ze met de broodkruim. Zet de visballetjes koud.
-
Snij ondertussen de krieltjes door midden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Voeg de blaadjes van de tijm toe en leg er de tenen knoflook bij. Voeg zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
-
Doe de aardappelen ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden totdat de aardappelen er geroosterd uit zien en gaar zijn.
-
Schil de asperges. Kook de witte asperges met een beetje zout en suiker. Blancheer de groene asperges in water met zout.
-
Bak de visballetjes in een antiaanbakpan met een beetje olijfolie krokant.
-
Leg nu alles op een bord en maak het af met een paar lepeltjes crème fraîche.
- Eet smakelijk!