Visballetjes

Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd van krokante visballetjes met lauwwarme asperges en krieltjes uit de oven.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Visballetjes
    400 gr
    kabeljauwfilet
  • peterselie
    1/8
    bosje
  • 1/8
    bosje bieslook
  • 1/8
    bosje dille
  • 1
    zakje panko broodkruim
  • 4
    eieren
  • 4 el
    bloem
  • peper en zout
  • Asperges
    1
    bosje witte asperges
  • 1
    bosje groene asperges
  • Krieltjes
    200 gr
    krieltjes
  • 8
    takjes tijm
  • 5
    teentjes knoflook
  • 100 gr
    crème fraîche
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Snij de vis in kleine stukjes en doe dit in de foodprocessor of staaf het met de staafmixer. Voeg hier de gesneden kruiden aan toe en breng op smaak met zout en peper.
     

  3. Maak hier met lepels quenelles van. Leg ze vervolgens in de bloem. Scheid de eieren. Doe de balletjes dan in het losgeklopte eiwit. Haal ze hier uit en bedek ze met de broodkruim. Zet de visballetjes koud.
     

  4. Snij ondertussen de krieltjes door midden en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Voeg de blaadjes van de tijm toe en leg er de tenen knoflook bij. Voeg zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
     

  5. Doe de aardappelen ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden totdat de aardappelen er geroosterd uit zien en gaar zijn.
     

  6. Schil de asperges. Kook de witte asperges met een beetje zout en suiker. Blancheer de groene asperges in water met zout.
     

  7. Bak de visballetjes in een antiaanbakpan met een beetje olijfolie krokant.
     

  8. Leg nu alles op een bord en maak het af met een paar lepeltjes crème fraîche.
     

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.