Viscurry met Oosterse salade

chef-kok
Ramon Brugman
Viscurry met oosterse salade (26)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
46 personen

Met makreel bereidt chef-kok Ramon Brugman een betaalbare romige viscurry. En daar maakt hij dan ook nog een oosterse salade bij van papaja, mango, wortel en komkommer. Mét natuurlijk een zelfgemaakte dressing.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten curry
    4
    kleine makrelen
  • 2
    stuks ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    stengel sereh (citroengras)
  • 1/2
    bos koriander
  • 1
    blikje kokosmelk
  • 1
    blikje tomatenblokjes
  • 4 el
    gemalen kokos
  • 1
    citroen
  • 1
    tl kerrie poeder
  • 1 tl
    komijn poeder
  • 1 tl
    koriander poeder
  • 1
    rode peper
  • voor 4 personen gekookte rijst
  • zout en peper
  • Ingrediënten salade
    1
    papaja
  • 1
    mango
  • 2
    wortel
  • 100 g
    taugé
  • 1
    komkommer
  • Ingrediënten dressing
    100 ml
    vissaus
  • 1
    stuk gember
  • 150 ml
    sojasaus
  • 1
    stuks rode peper
  • 100 ml
    arachideolie
  • 1
    citroen
  1. 1

    Snij de ui en knoflook fijn en zet deze aan in een beetje olie. 

  2. 2

    Haal de koppen en de staart van de vis af. Snij de vis in vier stukken. 

  3. 3

    Bak de vis aan beide kanten aan. 

  4. 4

    Laat het blikje tomatenblokjes uitlekken. 

  5. 5

    Voeg de specerijen aan de vis toe en roer dit goed door. 

  6. 6

    Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, citroensap, sereh en rode peper toe. Laat alles zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper. 

  7. 7

    Voeg als laatst de gemalen kokos toe. Dit zorgt voor een dikkere saus.

     

  8. 8

    Maak nu de salade en kook de rijst.

     

  9. 9

    Schil de wortel en de komkommer en rasp deze fijn. Voeg de taugé toe. Schil de papaja en de mango en snij deze in kleine stukjes. Meng alles goed door elkaar.


     

  10. 10

    Maak de dressing. Snij de peper in ringen. Knijp de citroen uit en roer de rest van de ingrediënten er door heen. Giet dit over de salade heen en meng alles goed door elkaar.

  11. 11

    Strooi nog wat gehakte koriander over hete viscurry heen voor dat je het serveert.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!