
Yakitori met edamame boontjes
Chef-kok Ramon Brugman maakt voor de laatste aflevering van Lekkere Track heerlijke yakitori met edamame boontjes.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
500 grkippendijfilet
-
15saté stokjes
-
2 cmverse gember
-
2tenen knoflook
-
200 mlmirin (zoete rijstwijn)
-
200 mlsojasaus
-
100 mlsake
-
2 elbruine suiker
-
2 elrijstazijn
-
1zak edamame boontjes (voorgekookt)
-
•zout
-
Leg de saté stokjes voor een uur in het water zodat ze straks niet kunnen verbranden met het grillen.
-
Rasp de gember en snij de knoflook. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook.
-
Laat de saus op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten inkoken tot een dikke saus die op je lepel blijft hangen. Snij de kip in kleine stukjes.
-
Laat de saus afkoelen en voeg het bij de gesneden kip. Laat ze zo een uur marineren.
-
Rijg de kip aan de stokjes en gril de yakitori stokjes het liefst op een houtskool vuurtje. Smeer de yakitori een paar keer in met de marinade.
-
Breng een pan water aan de kook en doe daar de edamame boontjes in. Kook de boontjes ongeveer 3 minuten. Giet ze af en bestrooi met wat zout. Serveer direct warm.
- Eet smakelijk!