Yakitori met edamame boontjes
Chef-kok Ramon Brugman maakt voor de laatste aflevering van Lekkere Track heerlijke yakitori met edamame boontjes.
Recept
Ingrediënten
-
500 grkippendijfilet
-
15saté stokjes
-
2 cmverse gember
-
2tenen knoflook
-
200 mlmirin (zoete rijstwijn)
-
200 mlsojasaus
-
100 mlsake
-
2 elbruine suiker
-
2 elrijstazijn
-
1zak edamame boontjes (voorgekookt)
-
•zout
-
Leg de saté stokjes voor een uur in het water zodat ze straks niet kunnen verbranden met het grillen.
-
Rasp de gember en snij de knoflook. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook.
-
Laat de saus op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten inkoken tot een dikke saus die op je lepel blijft hangen. Snij de kip in kleine stukjes.
-
Laat de saus afkoelen en voeg het bij de gesneden kip. Laat ze zo een uur marineren.
-
Rijg de kip aan de stokjes en gril de yakitori stokjes het liefst op een houtskool vuurtje. Smeer de yakitori een paar keer in met de marinade.
-
Breng een pan water aan de kook en doe daar de edamame boontjes in. Kook de boontjes ongeveer 3 minuten. Giet ze af en bestrooi met wat zout. Serveer direct warm.
- Eet smakelijk!