Yakitori spiesjes

Yakitori met edamame boontjes

Chef-kok Ramon Brugman maakt voor de laatste aflevering van Lekkere Track heerlijke yakitori met edamame boontjes. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 500 gr
    kippendijfilet
  • 15
    saté stokjes
  • 2 cm
    verse gember
  • 2
    tenen knoflook
  • 200 ml
    mirin (zoete rijstwijn)
  • 200 ml
    sojasaus
  • 100 ml
    sake
  • 2 el
    bruine suiker
  • 2 el
    rijstazijn
  • 1
    zak edamame boontjes (voorgekookt)
  • zout
  1. Leg de saté stokjes voor een uur in het water zodat ze straks niet kunnen verbranden met het grillen. 

  2. Rasp de gember en snij de knoflook. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. 

  3. Laat de saus op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten inkoken tot een dikke saus die op je lepel blijft hangen. Snij de kip in kleine stukjes.

  4. Laat de saus afkoelen en voeg het bij de gesneden kip. Laat ze zo een uur marineren. 

  5. Rijg de kip aan de stokjes en gril de yakitori stokjes het liefst op een houtskool vuurtje. Smeer de yakitori een paar keer in met de marinade.  

  6. Breng een pan water aan de kook en doe daar de edamame boontjes in. Kook de boontjes ongeveer 3 minuten. Giet ze af en bestrooi met wat zout. Serveer direct warm. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.