Recept: Zalm in nori

11 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Zalm in nori
Chef-kok Sharon de Miranda maakt zalm, gerold in vellen nori met een salade van roseval aardappeltjes.
4 personen

Ingrediënten voor Zalm in nori

  • 4 norivellen
  • 400 gram zalm (4 x 100 gram in de breedte gesneden)
  • 4 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 bosje dille
  • 1 kilo roseval aardappelen
  • 125 gram crème fraîche

 

  • 1 rode ui
  • 250 gram Cherry tomaatjes
  • 2 thee lepels kerrie poeder
  • 1 avocado
  • 250 gram champignons
  • 1 bosje peterselie
  • 20 ml zoute ketjap

Drinken: Water van bramen en salie.

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. 2

    Was de roseval aardappeltje en snij deze in vieren. Kook deze ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen op een plaat.

  3. 3

    Snij de zalm in de breedte door vieren. Doe 1 dl olijfolie in een maatbeker samen met dille en zout naar smaak, 3 teentjes knoflook en het sap van 1 citroen. Pureer dit met een staafmixer fijn en marineer de zalm hier in. 

  4. 4

    Snij de champignons door vieren en bak deze in een beetje olijfolie ongeveer 2 minuten. Blus het vervolgens af met een scheutje zoute ketjap en verwijder de pan van het vuur.

  5. 5

    Snipper het rode uitje, hak 1 teentje knoflook en de peterselie fijn. Snij de avocado in reepjes en halveer de Cherry tomaatjes.

  6. 6

    Leg de norivellen op een snijplank en smeer deze in met de marinade van de zalm. Plaats vervolgens de zalm op een norivel en rol deze op. Herhaal deze handeling nog drie keer. Plaats de in nori gerolde zalm in een ovenschaal en besprenkel het met een beetje olijfolie. Bak deze 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.

  7. 7

    Als de roseval aardappels zijn afgekoeld doe je deze in een grote kom en roer je de crème fraîche erdoor heen samen met de kerrie poeder, en de overige gesneden producten. Voeg er wat peper en zout naar smaak aan toe.

  8. 8

    Maak het water en haal vervolgens de zalm uit de oven. Maak het bord op en serveer uit met het water.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter