Zalmpakketjes en courgettesalade

Zalmpakketjes met courgettesalade (96)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
46 personen

Chef-kok Sharon de Miranda houdt de zomer nog even vast. Op de barbecue maakt ze een smakelijke snelle maaltijd. Op de barbecue gaan pakketjes met zalm en ze maakt er een frisse courgettesalade bij.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Zalmpakketjes
    4
    stukken zalmfilet
  • 8
    plakken gember
  • 2
    limoenen
  • honing
  • zeezout
  • aliminiumfolie
  • barbecue
  • Courgettesalade
    1
    courgette
  • 200 g
    brie
  • 100 g
    gezouten cashewnoten
  • 10
    blaadjes munt
  • 250 g
    Cherry tomaatjes
  • 250 g
    druiven
  • olijfolie
  • citroen
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Neem een stukje aluminiumfolie en plaats in het midden 1 zalmfilet.

  2. 2

    Strooi wat zeezout op de zalmfilet, smeer er wat honing over en plaats er 2 plakken gember en 2 schijfjes limoen op.

  3. 3

    Vouw het dicht als een mooi pakketje en herhaal dit met alle drie de zalmfilets.

  4. 4

    Barbecue de pakketjes in 8 minuten gaar.

  5. 5

    Snij de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken in de lengte.

  6. 6

    Snij de brie in blokjes van ongeveer 1 cm. 

  7. 7

    Halveer de cherry tomaatjes en de druiven en meng alles door elkaar samen met de cashewnoten, wat olijfolie, het sap van 1 citroen en wat peper en zout naar smaak. 

  8. 8

    Haal de zalmpakketjes van de barbecue, voorzichtig openmaken, want kan heet zijn.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!