Zeewolf met spruitjes en rijst
Als je aan limoen, rode peper en kokosmelk denkt, zijn spruitjes misschien niet meteen de associatie. Toch weet chef-kok Sharon de Miranda dit moeiteloos te combineren met prei, rijst en zeewolf tot een snel te bereiden gerecht.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 gzeewolf
-
400 gspruitjes
-
275 gwilde rijst
-
2tomaten
-
1prei
-
1limoen
-
1Spaanse peper
-
100 gpecannoten
-
6 dlkokosmelk
-
2 elmasala
-
4verse limoenbladeren (te verkrijgen bij de meeste toko’s)
-
1bosje platte peterselie
-
2 elbalsamico-azijn
-
•notenolie
-
•olie
-
•zout naar smaak
-
Snij de zeewolf in stukken van ongeveer 3 cm en haal ze door de bloem.
-
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak ongeveer 20 seconden de masala. Bak vervolgens de zeewolf 2 minuten aan beide kanten.
-
Blus het af met de kokosmelk en zet het vuur zacht. Snij ondertussen de prei in ringen en de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Leg de Spaanse peper erbij samen met de limoenbladeren en wat zout naar smaak. Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen.
-
Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Breng het op smaak met het sap van 1 limoen, een scheutje notenolie, wat gehakte peterselie en wat peper en zout naar smaak.
-
Breng wat water aan de kook en maak ondertussen de spruitjes schoon. Als het water kookt, doe je de spruitjes erin en kook je ze 2 minuten mee. Giet ze vervolgens af.
-
Verhit een wok met een scheutje olie en bak de spuitjes 3 minuten in de hete wok. Blus het vervolgens af met de balsamico-azijn en verwijder de pan van het vuur.
-
Breng de spruitjes op smaak met wat peper/zout en voeg de pecannoten eraan toe.
-
Serveer de rijst in een kommetje. Leg daar bovenop wat spruitjes en vervolgens een stukje vis.
- Eet smakelijk!