7 min

Zelfgemaakt maisbrood met mihoensalade

Sharon maakt iets zonder vlees, een mihoensalade. Fris, oosters en makkelijk. Maar wat dit gerecht helemaal lekker maakt, is dat Sharon er zelf maïsbrood bij bakt, gemaakt met onder andere karnemelk. Om het helemaal af te maken geeft Sharon ook nog een theerecept. Laat de lente maar komen.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • 150 g
    roomboter
  • 250 ml
    karnemelk
  • 2
    eieren
  • 180 g
    maïsmeel
  • 130 g
    bloem
  • 70 g
    suiker
  • 1 tl
    bakpoeder
  • zout
  • Ingrediënten mihoensalade
    200 g
    mihoen
  • 1
    paksoi
  • 1
    komkommer
  • 1
    bosje lange ui
  • 2 el
    sojasaus
  • 1 el
    sesamolie
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Smelt de boter en laat deze een beetje afkoelen,  maar zorg ervoor dat het wel vloeibaar blijft.

  3. Roer de suiker erdoorheen en klop de eieren met een garde erin los. 

  4. Doe de bakpoeder erbij en klop de karnemelk erdoor. 

  5. Als laatste voeg je er rustig maïsmeel, bloem en een snufje zout aan toe.

  6. Goed doorroeren, zodat je geen klontjes meer hebt in het beslag. 

  7. Smeer een bakvorm (formaat 20 bij 20 cm) in met wat boter en plaats op de bodem van de bakvorm bakpapier.

  8. Giet het beslag in de bakvorm. Bak het maïsbrood 30 min af in de voorverwarmde oven.

  9. Check of het goed gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt, dan is het brood perfect!

  10. Kook de mihoen volgens het etiket gaar.

  11. Snij de lange ui en de paksoi zo fijn mogelijk. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst en snij de komkommer in halve maantjes. 

  12. Meng alles in een ruime kom door elkaar en breng het op smaak met de sesamolie en de sojasaus.

  13. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.