Zelfgemaakte calamari

chef-kok
Ramon Brugman
17eten
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
13 personen

Ramon Brugman maakt calamari. Volgens zijn onfeilbare methode worden en blijven de elastieken inktvisringetjes heerlijk mals.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Salade van gepofte paprika
    1
    rode paprika
  • 1
    groen paprika
  • 1
    oranje paprika
  • 1
    puntpaprika
  • 100 ml
    olijfolie
  • 1/2
    bosje basilicum
  • zout
  • peper
  • Citroenmayonaise
    2
    eidooiers
  • 1
    theelepel mosterd
  • 500 ml
    zonnebloemolie
  • 1
    eetlepel citroensap + rasp
  • 1
    eetlepel azijn
  • zout
  • Calamaris
    2
    inktvissen
  • 240 g
    tempura bloem
  • 1/2
    theelepel chilipoeder
  • 2
    theelepel kerriepoeder
  • 3
    theelepel paprikapoeder
  • 3
    theelepel bakpoeder
  • 4
    theelepel zout
  • 4
    theelepel zetmeel
  • water
  • 2
    citroenen
  • bloem
  1. 1

    Verwarm de frituurpan op 180 graden en de oven op 200 graden.

  2. 2

    Maak de inktvis schoon. En snij deze in ringen. Zet dit weg in de koelkast. Hoe je de inktvis schoonmaakt zie je hier: http://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/extra-videos/inktvis-schoonmaken

  3. 3

    Mix de tempura bloem met de rest van de ingrediënten en doe er net zoveel water op dat het zo dik is als pannenkoekenbeslag. Zet dit ook in de koelkast. 

  4. 4

    Maak de citroenmayonaise en de salade.

  5. 5

    Doe de eidooiers voor de mayonaise in een mengkom, voeg daar de mosterd aan toe. 

  6. 6

    Roer de substantie met een garde en voeg druppelsgewijs de olie toe. 

  7. 7

    Als dit door elkaar zit voeg je beetje bij beetje de azijn en citroen toe. Breng op smaak met zout. Bewaar in een potje in de koelkast

  8. 8

    Rooster de paprika’s in de oven die op 200 graden staat. Doe dit tot ze flink beginnen te kleuren.

  9. 9

    Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen, pel ze daarna.

     

  10. 10

    Snij daarna in stukken en doe alles in een schaal. Giet hier de olijfolie en azijn op. Hak de basilicum en voeg deze ook toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Pak de inktvis ringen en het tempura beslag er weer bij. Haal de ringen door een beetje bloem en vervolgens door het beslag. Laat ze stuk voor stuk zakken in het frituurvet dat op 180 graden staat. Bak ze krokant en goudgeel. 

  12. 12

    Als de calamari krokant en goudgeel is haal ze uit de frituur leg ze op een stuk keukenrol en bestrooi ze gelijk met een beetje zout. 

  13. 13

    Serveren met een stuk citroen die je vlak voor het eten er over uit knijpt, de citroenmayonaise en de gepofte paprika.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!