Recept: Zelfgemaakte calamari

24 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Zelfgemaakte calamari
Ramon Brugman maakt calamari. Volgens zijn onfeilbare methode worden en blijven de elastieken inktvisringetjes heerlijk mals.
4 personen

Ingrediënten voor Zelfgemaakte calamari

Calamaris

  • 2 inktvissen
  • 240 gram tempura bloem
  • 1/2 theel chilipoeder
  • 2 theel kerriepoeder
  • 3 theel paprikapoeder
  • 3 theel bakpoeder
  • 4 theel zout
  • 4 theel zetmeel
  • water
  • 2 citroenen
  • bloem

Citroenmayonaise

  • 2 eidooiers
  • 1 theel mosterd
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 1 eetl citroensap + rasp
  • 1 eetl azijn
  • zout

Salade van gepofte paprika

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 puntpaprika
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml azijn
  • 1/2 bosje basilicum
  • zout / peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de frituurpan op 180 graden en de oven op 200 graden.

  2. 2

    Maak de inktvis schoon. En snij deze in ringen. Zet dit weg in de koelkast. Hoe je de inktvis schoonmaakt zie je hier: http://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/extra-videos/inktvis-schoonmaken

  3. 3

    Mix de tempura bloem met de rest van de ingrediënten en doe er net zoveel water op dat het zo dik is als pannenkoekenbeslag. Zet dit ook in de koelkast. 

  4. 4

    Maak de citroenmayonaise en de salade.

  5. 5

    Doe de eidooiers voor de mayonaise in een mengkom, voeg daar de mosterd aan toe. 

  6. 6

    Roer de substantie met een garde en voeg druppelsgewijs de olie toe. 

  7. 7

    Als dit door elkaar zit voeg je beetje bij beetje de azijn en citroen toe. Breng op smaak met zout. Bewaar in een potje in de koelkast

  8. 8

    Rooster de paprika’s in de oven die op 200 graden staat. Doe dit tot ze flink beginnen te kleuren.

  9. 9

    Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen, pel ze daarna.

     

  10. 10

    Snij daarna in stukken en doe alles in een schaal. Giet hier de olijfolie en azijn op. Hak de basilicum en voeg deze ook toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Pak de inktvis ringen en het tempura beslag er weer bij. Haal de ringen door een beetje bloem en vervolgens door het beslag. Laat ze stuk voor stuk zakken in het frituurvet dat op 180 graden staat. Bak ze krokant en goudgeel. 

  12. 12

    Als de calamari krokant en goudgeel is haal ze uit de frituur leg ze op een stuk keukenrol en bestrooi ze gelijk met een beetje zout. 

  13. 13

    Serveren met een stuk citroen die je vlak voor het eten er over uit knijpt, de citroenmayonaise en de gepofte paprika.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter