3 minuten

Zelfgemaakte naan met knoflookolie en kruidensalade

Onze chef Sharon de Miranda maakt een werelds gerecht met de ingeblikte linzen uit Rotterdam.
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 5
  • Voor de salade
    200 g
    rucola
  • 15 g
    dille
  • 15 g
    platte peterselie
  • 15 g
    koriander
  • 15 g
    munt
  • 1 bosje
    bosui
  • 100 g
    ongezouten walnoten
  • 100 g
    granaatappelpitjes
  • 2
    avocado's
  • 4
    limoenen
  • 4 el
    olijfolie
  • zout
  • Voor de knoflookolie
    15 g
    krulpeterselie
  • 1 bol
    knoflook
  • 1 dl
    olijfolie extra virgin
  • Voor de naan
    900 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 700 g
    kokosyoghurt
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 1 tl
    karwijzaad
  • 1 tl
    mosterdzaad
  1. Begin met het maken van de salade. Pluk de kruiden, ontdoe de avocado’s van de pit en snijd deze in blokjes. Meng alle kruiden door de sla en breng dit op smaak met het sap van de limoenen, de olijfolie en wat zout naar smaak. Meng dit goed door elkaar en maak de salade af met de granaatappelpitjes en de walnoten.

  2. Voor de knoflookolie hak je de tenen knoflook en de peterselie fijn. Meng de olijfolie erdoor.

  3. Ga verder met het maken van de naan. Rooster met een klein beetje olijfolie het komijnzaad, mosterdzaad en het karwijzaad in een pan ongeveer 30 sec. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de yoghurt en wat zout naar smaak tot een elastisch deeg. 

  4. Kneed de geroosterde specerijen er doorheen en verdeel het deeg in 10 stukken. Verhit alvast een grillpan. Rol de 10 deegstukken uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dik. En gril het naanbrood in ongeveer 3 min gaar aan beide kanten. Lekker om te serveren met een linzenstoof!

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.