Zelfgemaakte orecchiette

chef-kok
Ramon Brugman
127eten
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
16 personen

Ramon maakt een snelle maaltijd - want des te minder energie verbruik je: orechiette oftewel oortjespasta.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 400 gr
    pastabloem
  • 1 tl
    zout
  • 4
    eieren
  • 2
    eidooier
  • 2 tl
    olijfolie
  • Saus
    1 kg
    rijpe tomaten
  • 1
    grote witte ui
  • 3
    teentjes knoflook
  • 1
    bos basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Maak de pastadeeg: voeg alle ingrediënten samen en kneed er een glad en soepel deeg van. Laat 15 minuten rusten. 

  2. 2

    Verdeel het deeg in 6 stukken en rol hier lange pillen van. Snij hier kleine stukjes van en vorm de schelpjes met je mes in de bloem. 

  3. 3

    Leg alle schelpjes netjes op een bakplaatje zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Kook ze af in water met zout. Dit duurt ongeveer 12 minuten.

  4. 4

    Maak de pastasaus: snij de ui in fijne blokjes en de knoflook in dunne plakjes. Fruit deze aan in een goede scheut olijfolie. Snij de tomaten in stukken en voeg deze bij de ui. Laat dit koken tot het meeste vocht is verdampt. 

  5. 5

    Breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta af en laat deze goed uitlekken op een vergiet. Voeg deze toe aan de saus en laat het geheel een beetje in koken.

  6. 6

    Snij de basilicum in dunne reepjes en voeg deze toe. Serveer in een grote schaal met wat fijn gesneden basilicum, scheut olijfolie en fijn geraspte Parmezaanse kaas er over.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!