Recept: Zelfgemaakte orecchiette

12 oktober 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Zelfgemaakte orecchiette
Ramon maakt een snelle maaltijd - want des te minder energie verbruik je: orechiette oftewel oortjespasta.
4 personen

Ingrediënten voor Zelfgemaakte orecchiette

pastadeeg

  • 400 gr pastabloem 
  • 1 theel zout
  • 4 st eieren
  • 2 st eidooier
  • 2 theel olijfolie

Voor de saus

  • 1 kg super rijpe, zoete tomaten
  • 1 st grote witte ui
  • 3 st tenen knoflook
  • 1 bos basilicum
  • scheut goede olijfolie
  • zout / peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Maak de pastadeeg: voeg alle ingrediënten samen en kneed er een glad en soepel deeg van. Laat 15 minuten rusten. 

  2. 2

    Verdeel het deeg in 6 stukken en rol hier lange pillen van. Snij hier kleine stukjes van en vorm de schelpjes met je mes in de bloem. 

  3. 3

    Leg alle schelpjes netjes op een bakplaatje zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Kook ze af in water met zout. Dit duurt ongeveer 12 minuten.

  4. 4

    Maak de pastasaus: snij de ui in fijne blokjes en de knoflook in dunne plakjes. Fruit deze aan in een goede scheut olijfolie. Snij de tomaten in stukken en voeg deze bij de ui. Laat dit koken tot het meeste vocht is verdampt. 

  5. 5

    Breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta af en laat deze goed uitlekken op een vergiet. Voeg deze toe aan de saus en laat het geheel een beetje in koken.

  6. 6

    Snij de basilicum in dunne reepjes en voeg deze toe. Serveer in een grote schaal met wat fijn gesneden basilicum, scheut olijfolie en fijn geraspte Parmezaanse kaas er over.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter