12 min
Zuurkoolstrudel met filodeeg
De gemeente Langedijk wordt ook wel de koolschuur van Europa genoemd en midden in die koolschuur staat in Zuid-Scharwoude de zuurkoolfabriek waar de familie Kramer al 130 jaar lang zuurkool maakt. Chef-kok Ramon Brugman neemt een kijkje en staat te popelen om aan de slag te gaan met de gefermenteerde kool.
Recept
Ingrediënten
-
Zuurkoolstrudel1 pakjezuurkool (500 gram)
-
1 klontjeboter
-
100 ggerookte spekblokjes
-
1/2rookworst
-
•tijm
-
1 pakfilodeeg
-
1ei
-
•kummelzaad
-
•mosterd
-
•zout en peper
-
Sausje90 mlcurrysaus
-
20 gmosterd
-
1 elcrème fraîche
-
Verwarm de oven voor op 230 graden.
-
Smelt de boter en bak daar de spekblokjes in.
-
Kook de rookworst gaar en voeg de zuurkool bij de spek en voeg de tijm toe.
-
Snij de rookworst fijn en voeg dit bij de zuurkool. Laat het vocht goed verdampen.
-
Haal de zuurkool uit de pan en zet op een zeefje uit te lekken.
-
Leg Een plak filodeeg op een theedoek en bestrijk het met een losgeklopt ei. Leg er een filodeegvel weer bovenop en herhaal dit tot je drie a vier lagen hebt.
-
Verdeel de zuurkool in het midden van het filodeeg en spuit er met een spuitzak een baantje mosterd in. Rol deze strak op en bestrijd met wat ei.
-
Strooi een beetje kummelzaad op de strudel en bak de strudel in ongeveer 20 minuten gaar. De korst moet lekker knapperig zijn!!
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.