Zuurkoolstrudel met filodeeg

chef-kok
Ramon Brugman
Zuurkoolstrudel met filodeeg
3 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
274 personen
De gemeente Langedijk wordt ook wel de koolschuur van Europa genoemd en midden in die koolschuur staat in Zuid-Scharwoude de zuurkoolfabriek waar de familie Kramer al 130 jaar lang zuurkool maakt. Chef-kok Ramon Brugman neemt een kijkje en staat te popelen om aan de slag te gaan met de gefermenteerde kool.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • Zuurkoolstrudel
    1 pakje
    zuurkool (500 gram)
  • 1 klontje
    boter
  • 100 g
    gerookte spekblokjes
  • 1/2
    rookworst
  • tijm
  • 1 pak
    filodeeg
  • 1
    ei
  • kummelzaad
  • mosterd
  • zout en peper
  • Sausje
    90 ml
    currysaus
  • 20 g
    mosterd
  • 1 el
    crème fraîche
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230 graden.

  2. 2

    Smelt de boter en bak daar de spekblokjes in.

  3. 3

    Kook de rookworst gaar en voeg de zuurkool bij de spek en voeg de tijm toe.

  4. 4

    Snij de rookworst fijn en voeg dit bij de zuurkool. Laat het vocht goed verdampen.

  5. 5

    Haal de zuurkool uit de pan en zet op een zeefje uit te lekken.

  6. 6

    Leg Een plak filodeeg op een theedoek en bestrijk het met een losgeklopt ei. Leg er een filodeegvel weer bovenop en herhaal dit tot je drie a vier lagen hebt.

  7. 7

    Verdeel de zuurkool in het midden van het filodeeg en spuit er met een spuitzak een baantje mosterd in. Rol deze strak op en bestrijd met wat ei.

  8. 8

    Strooi een beetje kummelzaad op de strudel en bak de strudel in ongeveer 20 minuten gaar. De korst moet lekker knapperig zijn!!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!