Plantaardig snacken is meer dan je tanden zetten in wat knisperend groen blad. De vegan keuken heeft niet stil gestaan! Van kaasplank tot saucijzenbroodjes. Wat kan er eigenlijk niet vegan?

Vegan croissants

Culinair schrijver en chef-kok Nadia bezoekt een vegan bakkerij. Zij bakken zonder dierlijke producten en bieden zo een mooi alternatief. Nadia gaat met de bakkers aan de slag met vegan bladerdeeg voor zoete én een hartig hapjes zoals croissants en saucijzenbroodjes. Het water loopt je werkelijk in de mond. 

Bekijk het recept

Cashew Camembert

Culinair expert Alain bezoekt in zijn woonplaats Amsterdam twee kaasmakers om hier z’n lievelingskaas te proeven: camembert. Alleen is deze 100% vrij van zuivel en gemaakt van cashewnoten. Hoe zal een ware Fransman dit stukje vegan kaas waarderen?

Bekijk het recept

Japanse vegan wok

Dat ze een aardig stukje over de grens kan koken wisten we wel, maar chef-kok Sharon maakt van deze wok een vegan topper. Een Japans gerecht met bulgur en groene boontjes en seitan: een eiwitrijk deeg op basis van tarwegluten, met de structuur van vlees en naar eigen wens op smaak te brengen.  

Bekijk het recept

Zeewier op de BBQ

De uitvinder van de Nederlandse seaweed-burger laat onze Nadia zien hoe smaakvol zeewier kan zijn. De veganistische producten met zeewier als hoofdingrediënt staan niet voor niets in steeds meer restaurants op het menu. Behalve aan eiwitten is het ‘groene goud’ ook rijk aan mineralen en – afhankelijk van de soort – vitaminen. Een puur plantaardig feestmaal dus! 

Bekijk de video

Vegan hotdog

Chef-kok Alain maakt kennis met het milieubewuste koppel Diego en Eva. De Braziliaanse Diego kent een vorig leven als fervent vleeseter maar sinds zijn relatie met Eva is hij om. Ze gaan voor vegan en besluiten samen met hun 'foodbike' plantaardige hotdogs van kikkererwten en mais aan de man te brengen.  

Bekijk de video