We kregen een woonvraag binnen van Elise voor onze interieurstylist Theo-Bert Pot. Deze gaat over de plaatsing van je tv ten opzichte van je bank...

Hiervoor heeft Theo-Bert drie opties:

1. Tv in een hoek

Heb je de ruimte om de tv in de hoek te plaatsen, dan is dat een goede oplossing, want dan kijk je vanuit beide banken redelijk recht naar de tv, dit scheelt i.i.g. al 45°C.

2. Plaats de tv aan een wand

Je kan ook kiezen om de tv op een wanddrager te bevestigen waarbij je de tv eenvoudig kunt draaien, zo kan je het effect van een hoek creëren wat vanuit beide banken prettig tv kijken is. En tegenwoordig heb je veel pootjes om je tv aan op te hangen, zodat het een meubelstuk wordt die je eenvoudig kunt verzetten. Dit kan bij bijna elke platte tv.

3. Ga voor een grotere bank

De derde optie is wat rigoureus, kies voor één groot bankstel, eventueel met een chaise longue om lekker onderuit te liggen en combineer deze met één of twee fauteuils die je kunt draaien. Zoals de grote bank in de woonkamer van Amber en Victor in Rotterdam.

Meer inspiratie?

Wil je nog meer inspiratie voor de plaats van je tv in de woonkamer? Theo-Bert pakte de woonkamer van Natalie en Hans al eens aan. Daar heeft de tv een centrale plek in de ruimte en door de muur erachter donker te maken, wordt het contrast wat zachter. Of kijk eens naar deze gezellige wand in dit pastelparadijs. Er staat een kunstwerk op deze tv en het wordt omringt door kleine kunstwerken. En de meest creatieve en flexibele oplossing voor de tv komt van Koen en Fadime in Amsterdam. De tv is een kunstwerk als je het niet gebruikt en komt met een rails midden in de kamer te hangen.

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum