Als je een ronde eettafel hebt in huis, moet je er dan een vloerkleed onder leggen en zou je dan voor rond gaan of beter van niet? We kregen hier een woonvraag over binnen van Lidy...

Het antwoord van Theo-Bert:

Een vloerkleed onder je eettafel vind ik heel mooi werken. Het staat heel rijk en als je aan tafel werkt, knutselt of eet en je hebt geen schoenen aan, dan is dit heerlijk warm en zacht aan je voeten.

Bij een ronde tafel kan je goed een rond kleed gebruiken, dit versterkt de vorm, maar probeer wel een ruim kleed te gebruiken van een diameter die groter is dan het tafelblad, zodat het in verhouding is.

Combineer rond en vierkant

In mijn voorbeeld laat ik zien hoe ik een vierkant vloerkleed bij mij thuis combineer met een ronde tafel. Ook deze combinatie kan goed werken. Thuis heb ik een combinatie van stijlen, de jaren 70 spreekt mij zelf altijd erg aan. Daarom kies ik voor een hoogpolig kleed.

Praktisch kan je ook kiezen voor een laagpolig vloerkleed, mocht er iets van tafel vallen, dan kan je het snel vinden. Ik ben thuis zodra ik iets in het kleed laat vallen, het wel even kwijt ;-)

Meer inspiratie?

Bekijk mijn Instagram Reel om deze voorbeelden in een video te zien. Of kijk voor meer inspiratie naar het huis van Eric en Ina, zij hebben gekozen voor een heel groot kleed onder de eettafel. In deze zeer ruime woning is het mogelijk, brengt het veel warmte en kadert het de eethoek af. En wat dacht je van de bijzondere kubuswoning van Darcy en Bart. Er is overal kleur te vinden in dit huis, zo ook in het hoekige kleed onder de ronde eettafel. Of kijk eens naar het warme kleed onder de eettafel van Evita in haar woning in een voormalig klooster.

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum