Ga jij de uitdaging aan? Gooi deze week zo min mogelijk in de afvalbak en sluit je aan bij de ‘Week zonder afval’ van 30 mei t/m 5 juni. Met deze tips van kom je er wel! Want samen afval bestrijden is leuker dan alleen.

Grote gevolgen aan zee

Tissues, visnetten en koffiebekers. Boswachter Samuelle ziet van alles slingeren in de Schoorlse duinen. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die helpen met opruimen!

Bekijk de video
Plastic

Zakken vol plastic afval

De online redactie van BinnensteBuiten deed mee aan een plastic challenge. Het verminderen van plastic afval bleek een hele klus! Zo krijg jij het wel voor elkaar!

Appelrestjes met waarde

Chef Leon en sommelier Margot duiken in de wereld van de Nederlandse calvados. Kijk hier de kunst af, want zij maken appelstook van restproducten die je anders weggooit. Zonde toch?

Lees het interview

Bekijk de video

Ruilen, ruilen niet kopen!

Nichon startte een kettingkledingruil bij haar in de buurt. Het fenomeen groeide uit tot een landelijk initiatief en ook over de grens kunnen ze dit project waarderen. Kleding ruilen in plaats van kopen is het devies. 

Falafval op je bord

Chef Alain gaat langs bij duurzaam ondernemers Ayuk en Scifo. Zij maken van voedzaam ‘afval’ heerlijke falafval. Na het persen van groenten en fruit verdwijnt de pulp namelijk vaak in de afvalbak, maar dat hoeft dus helemaal niet!

Bekijk de video
Falafval | foto: Falafval

Mooi plastic is niet lelijk

Een huis van plastic afval als oplossing voor de plasticsoep. Geen aannemer zag het zitten, maar Peter en Marloes gingen het avontuur toch aan. Ze zijn inmiddels een jaar verder, neem hier een kijkje in hun plastic paleis!  

Bekijk de video Lees het interview

Bekijk de video

Consuminderen

Minder spullen betekent ook minder afval. Manfred en Caroline wonen in een prachtig tiny housein Alkmaar. Hun motto is ‘minder is meer’, dat moet ook wel op weinig vierkante meters. Hoe ze het doen? Bekijk het hier!

Bekijk de video