Geef het een tweede leven! Maak van je oude overhemd een boxershort of geef dat saaie witte t-shirt een kek kleurtje met avocadopitten. Benieuwd hoe? Hier vind je inspiratie en informatie over de mogelijkheden om je oude textiel een tweede leven te geven. Leuk voor de planeet en voor je portemonnee.

Duurzame kledingtips

Houd van je kleding en verzorg deze goed. Dat is al super belangrijk. Ben je geen fan meer van bepaalde kledingstukken of zijn ze zo ver heen dat ze niet meer te dragen zijn? Lees de tips van Milieu Centraal hoe je je oude kleding het beste een tweede leven geeft.

Week van de Tweedehands Textiel

20 tot en met 27 april is het de Week van de Tweedehands Textiel. Dit is een initiatief van Leger des Heils ReShare. Ze willen mensen bewust maken van de impact van weggegooid textiel op het milieu en mensen aanzetten tot actie om hun kleding niet gelijk weg te gooien, maar deze te laten maken. Tijdens deze zesde editie is het thema 'Denk Lokaal'. Ga bijvoorbeeld naar een kledingmaker bij jou in de buurt. Zelf kan je natuurlijk ook aan de slag met de naaimachine. Ga dus eens goed na wat je met je kledingstukken kan doen die je niet meer draagt of die deels kapot zijn. Deze pagina kan je mogelijk inspireren en tonen wat er allemaal wel niet mogelijk is. 

Voor meer informatie klik hier.

Geschreven door
Noya Geurts Tijhuis
Datum