Alleskunners die kolen! Lekker in het seizoen en zoveel meer dan alleen stamppot. Vijf verassende recepten!

Absolute seizoenstopper!

Deze zuurkooltaart van onze chef Ramon is de absolute seizoenstopper van vorig jaar. Misschien is het de combinatie van knapperige spekjes en tijm, met plakjes rookworst die dakpansgewijs op de zuurkool de oven ingaan. En dan die geraspte kaas er nog op: smullen!  

Bekijk het recept

Knapperige pizza

Bloemkool als rijst of als pizzabodem. Je ziet deze alleskunner in steeds meer vormen terugkomen op tafel. Dit pizza recept van Sharon is dan ook verrukkelijk en heerlijk gezond. Naast de pizza maakt ze er ook nog een seizoenssalade bij met rettich, bosui en peterselie.   

 

Bekijk het recept

Visje met een spitskool salade

Het geheim zit hem in de 'ragfijne' reepjes. Onze chef Leon snijdt de spitskool niet zomaar in stukken, hij let op de bite. Samen met verse kabeljauw uit de oven, geroosterde nootjes op de salade en een slanke dressing zet hij deze kool hier echt even in de spotlights. 

Bekijk het recept

Coleslaw met sticky chicken

Coleslaw: lekker hip in het Engels, maar eigenlijk gewoon een salade van witte kool, winterpeen, rozijntjes en een dressing van azijn, mayonaise en peterselie. Klassiek en heerlijk met deze kruidige kippenpootjes en cajun aardappels. Een winters bordje comfort food! 

Bekijk het recept

Frisse Aziatische kimchi

Waar past kimchi eigenlijk niet bij? Onze chef Alain maakt er aan feestje van met deze fijngesneden salade met wortelen, rode en gele bietjes en knolselderij. Heerlijk zoet en komt helemaal tot recht in deze Aziatische salade met gember, munt en een toefje mascarpone. 

Bekijk het recept