Onze culinair expert Alain Caron gaat beginnen aan een nieuwe reeks van de serie Alain ziet sterren! Hij is al op bezoek geweest bij topchefs door het hele land, maar raakt nooit uitgekeken. Daarom vanaf vrijdag 20 oktober weer een nieuwe reeks. Hij stapt met SVH-Meesterkok Angélique Schmeinck in een luchtballon waar zij letterlijk de sterren van de hemel kookt. Kijk je mee?
Koken op grote hoogte - Maarten | Reeders Photography

Kijk je vrijdag mee?

SVH-Meesterkok Angélique Schmeinck gaat op grote hoogte koken

Dat wil ik zien
Bekijk hier de eerdere afleveringen van Alain ziet sterren
Alain ziet sterren

Alain op bezoek bij Bas van Kranen

Culinair expert Alain Caron ontmoet de Amsterdamse chef-kok Bas van Kranen. Bas leverde na een leerzame coronapandemie zijn sterren in om met een totaal nieuwe identiteit een nieuw restaurant te starten.

Bekijk de video

François Geurds

Alain gaat langs bij François Geurds. Hij staat al sinds jongs af aan in de keuken en heeft inmiddels twee sterrenrestaurants in Rotterdam. Deze chef zit nooit stil en experimenteert er op los in de keuken.

Bekijk de video
François Geurds | Uitzending 23 maart 2023
Alain ziet sterren

Jermain de Rozario

Het spits van het nieuwe seizoen wordt op 15 februari afgebeten door Jermain in Helmond. Hij wordt ook wel omschreven als de rebel uit de culinaire scene. Hij heeft het namelijk van vuilnisman naar sterrenchef geschopt.

Bekijk de video

Emile van der Staak

Emile van der Staak heeft een eigenzinnige weg gekozen naar zijn eerste ster. Hij weet al vroeg dat hij zonder vis en vlees wil koken. Hij introduceert de botanische gastronomie: een op planten gebaseerde keuken. Alles doet hij zelf, zonder investeerders. Een tijdrovende aanpak. Pas dit jaar, op zijn 45ste, regent het prijzen.

 

Bekijk de video

Soenil Bahadoer

Soenil heeft een tweesterrenrestaurant in Nuenen en wordt in 2020 uitgeroepen tot 'Chef van het Jaar'. Zijn agenda zit vol tot corona toeslaat. Lang bij de pakken neerzitten doet Soenil niet. Hij parkeert een foodtruck voor zijn restaurant en kookt gewoon door. 

Vanavond te zien

Bekijk de video

Joris Bijdendijk

In 2014 roepen restaurantcritici van Gault Millau Joris uit tot Belofte van het jaar. Nu runt hij als executive chef twee restaurants in Amsterdam en heeft hij één Michelinster. 2020 belooft een topjaar te worden, tot corona roet in het eten gooit. Joris anticipeert snel en komt direct met een afhaalmenu. 

Bekijk de uitzending

Bekijk de video
Niven Kunz

Niven Kunz

Niven is de jongste chef-kok ooit met een Michelinster. Na de pandemie is hij helaas ook één van de eerste sterrenzaken die de deuren moet sluiten. Wij spreken hem over zijn grote liefde voor groenten en horen hoe hij zijn inspiratie uit de de kassen in het Westland haalt.

Bekijk de uitzending

Bekijk de video

Familie Tsang

In 1982 openden Danny en Helena in het West-Brabantse dorp St. Willebrord een afhaalrestaurant. Geleidelijk verleggen ze hun focus naar verfijnde en authentiek Chinese gerechten. Met als hoogtepunt een Michelinster in 2018. Door corona keert de familie Tsang terug naar hun oude, vertrouwde concept: de afhaalservice. 

Bekijk de uitzending

Bekijk de video
Familie Tsang | Foto: Familie Tsang
Margot Reuten

Margo Reuten

Margo is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Zij vindt haar vak het mooiste dat er is en hoopt er nog jaren mee door te gaan. Dat haar leven nu stilstaat, vindt ze dan ook lastig. Maar zelf stil zitten doet ze niet, want nog steeds kunnen mensen thuis van haar prachtige gerechten genieten.

Bekijk de uitzending

Bekijk de video