Bekijk hier de eerdere afleveringen van Alain ziet sterren
Alain op bezoek bij Bas van Kranen
Culinair expert Alain Caron ontmoet de Amsterdamse chef-kok Bas van Kranen. Bas leverde na een leerzame coronapandemie zijn sterren in om met een totaal nieuwe identiteit een nieuw restaurant te starten.
Bekijk de videoFrançois Geurds
Alain gaat langs bij François Geurds. Hij staat al sinds jongs af aan in de keuken en heeft inmiddels twee sterrenrestaurants in Rotterdam. Deze chef zit nooit stil en experimenteert er op los in de keuken.
Bekijk de videoJermain de Rozario
Het spits van het nieuwe seizoen wordt op 15 februari afgebeten door Jermain in Helmond. Hij wordt ook wel omschreven als de rebel uit de culinaire scene. Hij heeft het namelijk van vuilnisman naar sterrenchef geschopt.
Bekijk de videoEmile van der Staak
Emile van der Staak heeft een eigenzinnige weg gekozen naar zijn eerste ster. Hij weet al vroeg dat hij zonder vis en vlees wil koken. Hij introduceert de botanische gastronomie: een op planten gebaseerde keuken. Alles doet hij zelf, zonder investeerders. Een tijdrovende aanpak. Pas dit jaar, op zijn 45ste, regent het prijzen.
Bekijk de video
Soenil Bahadoer
Soenil heeft een tweesterrenrestaurant in Nuenen en wordt in 2020 uitgeroepen tot 'Chef van het Jaar'. Zijn agenda zit vol tot corona toeslaat. Lang bij de pakken neerzitten doet Soenil niet. Hij parkeert een foodtruck voor zijn restaurant en kookt gewoon door.
Vanavond te zien
Joris Bijdendijk
In 2014 roepen restaurantcritici van Gault Millau Joris uit tot Belofte van het jaar. Nu runt hij als executive chef twee restaurants in Amsterdam en heeft hij één Michelinster. 2020 belooft een topjaar te worden, tot corona roet in het eten gooit. Joris anticipeert snel en komt direct met een afhaalmenu.
Bekijk de uitzending
Niven Kunz
Niven is de jongste chef-kok ooit met een Michelinster. Na de pandemie is hij helaas ook één van de eerste sterrenzaken die de deuren moet sluiten. Wij spreken hem over zijn grote liefde voor groenten en horen hoe hij zijn inspiratie uit de de kassen in het Westland haalt.
Bekijk de uitzending
Familie Tsang
In 1982 openden Danny en Helena in het West-Brabantse dorp St. Willebrord een afhaalrestaurant. Geleidelijk verleggen ze hun focus naar verfijnde en authentiek Chinese gerechten. Met als hoogtepunt een Michelinster in 2018. Door corona keert de familie Tsang terug naar hun oude, vertrouwde concept: de afhaalservice.
Bekijk de videoMargo Reuten
Margo is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Zij vindt haar vak het mooiste dat er is en hoopt er nog jaren mee door te gaan. Dat haar leven nu stilstaat, vindt ze dan ook lastig. Maar zelf stil zitten doet ze niet, want nog steeds kunnen mensen thuis van haar prachtige gerechten genieten.
Bekijk de video