De ouderwetse augurk maakt een comeback! Onze kok Jetske laat zien dat je met het sap onze geliefde zure bom van alles kan: door je dressing, zelfgemaakte mayonaise, maak er je eigen pickels mee of mix het in een virgin Bloody Mary. En hier vind je haar recept voor die frisse cocktail!
Dit heb je nodig voor een Virgin bloody Mary mét augurkensap
- 200 ml goede kwaliteit tomaten sap
- 75 ml goede kwaliteit augurken sap
- 1,5- 2 tl worcesterchire saus
- ¼ partje uitgeknepen limoen
- ¹⁄₂ tl selderie zout
- hot sauce (tabasco), naar smaak
- zout en zwarte peper, naar smaak
- dille
- Optioneel: ijsblokjes van augurken sap
- Optioneel: 1 tl jalapenos sap
- Dip de rand van je glas eerst in limoensap en dan in selderie zout/ Tajin
En zo mix je het!
- Mix het tomaten sap met het sap van de augurken, de limoen en de worcesterchire saus.
- Optioneel: voeg een klein beetje hot sauce (tabasco) en/ of jalapenos sap toe, ijsblokjes van augurkensap en een snufje zout en zwarte peper.
- Dip een glas eerst in limoensap en dan in selderie zout/ Tajin
- Vul je glas, voor decoratie: een takje dille en augurkje op een prikker en cheers!


