Doordat je overdag niet eet en drinkt, waardeer je na zonsondergang des te meer wat je hebt. De ramadan, de heilige maand van inkeer, gaat van start. We delen een aantal bijzonder lekkere gerechten.

Druivenbladeren en uien gevuld met kruidig gehakt

Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een zeer smakelijk gerecht, dat thuishoort op de Ramadantafel: druivenbladeren en uien gevuld met kruidig gehakt. Het vergt wat werk, maar dan heb je een onvergetelijk gerecht!

Knapperige notenbroodjes

Dit gevlochten notenbroodje is typisch voor de ramadan. Gemaakt van tahin, een pure pasta van sesamzaadjes. De aardse smaken van tahin, walnoot en zaden versterken elkaar. Daar zet je zo je tanden in!

Bekijk het recept

Pindakoekjes met chocolade

Deze marmerkoekjes zitten bomvol pinda’s en chocolade. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig en ook geen waslijst aan ingrediënten. Kortom: gemakkelijk en lekker deze kaakjes en ze zien er beeldig uit!

Bekijk het recept

Fantastische Indonesisch kippensoep

We maken een smakelijke Soto Ayum: kippensoep! Daarnaast geen snee brood, maar een Indische snack: Martabak. Eigenlijk niets meer dan een zacht deegpakketje met gehakt. Smullen!

Bekijk het recept

Kunefe voor de zoetekauw

Kunefe komt uit het Midden-Oosten en bestaat uit gebakken deegsliertjes gevuld met kaas, overgoten met granaatappelsiroop. Serveer dit mierzoete toetje met pistachenoten en vanille-ijs.  

Bekijk het recept