Uitgebreid getafeld met kerst? Dan zijn de dagen daarna perfect voor kliekjes! Lekker relaxed en gezellig met vrienden samen alles opeten.

Gefrituurde aardappelballetjes met stoofvlees

Heb je nog wat aardappels en stoofvlees over na de feestdagen? Maak dit recept van onze chef-kok Sharon de Miranda.  

Maak van kerstkliekjes deze gefrituurde aardappelballetjes met stoofvlees

Tortillawraps met bloemkool nuggets en yoghurt

Wist je dat je wraps prima kan bewaren in de vriezer? Pak ze erbij en maak met wat overgebleven bloemkool dit vrolijke gerechtje met krokante bloemkool nuggets en een yoghurt dip.

bloemkool_nuggets.jpeg
Bitterballen

Kerstkliekjes

Zelfgemaakte bitterballen gevuld met draadjesvlees

Van het stoofvlees van de kerst maak jij zelf bitterballen! Ook oud brood is heel goed bruikbaar als paneer. We borrelen gezellig verder.

Naar het recept
zalm_met_een_kruidenkorst.jpeg

Kerstkliekjes

Zalm uit de oven met romige aardappelsalade

Teveel piepers in huis gehaald voor de feestdagen? Je kan het heel goed kwijt in deze romige schotel uit de oven met zalm in een krokant jasje.

Naar het recept

Soto ajam met een gekookt eitje

Heb je nog kip en groenten over? Maak dan soto ajam: een Indonesische soep op basis van kippenbouillon, groenten en een gekookt eitje.

Ramon Brugman's recept voor Indonesische Soto Ayam met een gekookt eitje | Foto: BinnensteBuiten

Derde Kerstdag is het bij ons Restmis!

De feestperiode is een tijd van overdaad, en om daarbij stil te staan én niks weg te gooien, ben ik begonnen een groep vrienden uit te nodigen op de dag na Kerst. Iedereen neemt restjes mee, van het diner of de brunch, of als alles toch op ging uit de kortingsbak van de winkel.

Mariekes tips voor een duurzame kersttafel | Foto: Marieke Eyskoot (2)

Als eerste op de hoogte van BinnensteBuiten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wat eet jij na de feestdagen? Foto: Sheena Schouwink
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum