chef-kok

Rosah van Schendelen

Rosah van Schendelen is chef-kok en sinds 1 januari 2022 expert bij BinnensteBuiten. Voor het programma gaat ze op pad om inspirerende mensen en mooie producten te laten zien. Ze is trots op alles wat van Nederlandse bodem komt. 

Over Rosah

Rosah van Schendelen groeit op in een groot Amsterdams gezin met drie broers en drie zussen, waar thuis altijd veel wordt gekookt. Haar passie voor eten begint als ze groot genoeg is om op het aanrecht te klimmen en in moeders kruidenkast te snuffelen. Al die geuren zijn betoverend. Ook later blijft haar passie voor koken en lekker eten haar achtervolgen. Als ambitieuze thuis-kok doet ze mee aan Masterchef Holland en schopt het tot de finale. Daarna besluit zij haar kantoorbaan op te zeggen en alle koksdiploma’s te behalen. Na succesvolle jaren bij gerenommeerde restaurants, wordt zij chef-kok, onder andere bij het liefdesprogramma First Dates. Rosah schrijft graag culinaire artikelen en ze is, met haar grote voorliefde voor chocolade en suikerwerk, inmiddels ook afgestudeerd patissier. Rosah’s motto is: “koken is mijn passievrucht” en met mooie producten van Hollandse bodem al helemaal.

De eerste aflevering met Rosah van Schendelen als expert bij BinnensteBuiten is op 4 januari 2022 te zien. 

Koken in de Bijlmerbajes | 22 maart 2019

Alain bezoekt Rosah in de voormalige Bijlmerbajes

In de voormalige Bijlmerbajes doen mensen met een vluchtelingenachtergrond horeca-ervaring op onder leiding van masterchef-finalist Rosah van Schendelen. Culinair expert Alain Caron bezoekt het trainingsrestaurant en ontmoet zijn oud-pupil Rosah. Hij spreekt met de vluchtelingen over hoe dit initiatief ze verder helpt. Samen maken ze een heerlijk gerecht, met wereldse invloeden.

Dit is de eerste aflevering waarin Rosah van Schendelen te zien is. Rosah is dan nog geen expert bij BinnensteBuiten. 

Bekijk de video

Interview met Rosah

Je moet het maar durven: op 27-jarige leeftijd het roer omgooien. Rosah van Schendelen (1986) zegt haar kantoorbaan op en moet knokken in de keuken! Ze weet het tot de tweede plek te schoppen bij het tv-programma Masterchef, kookt bij het BNN-programma First Dates en traint mensen met een vluchtelingenachtergrond voor een baan in hospitality.

Lees het interview met Rosah

Ik ben trots op alles wat van Nederlandse bodem komt