Doe als de chefs en eet met de seizoenen mee. Zo profiteer je van duurzame, lekkere groentes van nu. In het voorjaar is er genoeg: denk aan raapstelen, rabarber, prei of radijs.

Fris zuurtje als desert

Nadia weet wel raad met het zuurtje van de rabarber. Met kokos en romige yoghurt maakt zij hier een heerlijk kleurrijk toetje van. Of je start je dag ermee, dat kan natuurlijk ook!

 

Bekijk het recept

Aardse pastasalade met biet

Rauw, gekookt, gegrild en betaalbaar! De rode biet is een echte alleskunner. Sharon draait ze gegrild door een low-budget pastasalade. Fris en superlekker.

Bekijk het recept

Stevig bordje asperges

Sharon kookt vaak vegetarisch, maar voor dit recept marineert ze een biologisch kippetje voor op de grill. Samen feta, kikkererwten en groene asperges helemaal in het seizoen. 

 

Bekijk het recept

Knapperige quiche met prei

Ramon maakt nu juist weer een vegetarisch gerecht: een quiche met prei en camembert, met daarbij een rode koolsalade. Vooral dat preitje is kersvers uit de grond. En dat proef je!

Bekijk het recept

Tempeh met radijsjes salade

Nadia gooit niet veel weg tijdens het koken en hier de tip hoe je het loof van de radijs inzet! Besprenkel met olie en laat het slinken zoals je ook doet met spinazie. Zo zit deze salade boordenvol vitaminen. 

Bekijk het recept