Verrukkelijke ramadan gerechten

Het is ramadan. Moslims vasten dertig dagen lang en eten pas na zonsondergang. Het is een tijd van bezinning. Bijzonder, temeer in tijden van de coronacrisis.

Door te vasten krijg je een hongergevoel en ontwikkel je empathie voor minderbedeelden. Dat is het idee achter de heilige maand van inkeer, zoals de ramadan ook wordt genoemd. Als de zon eenmaal ondergaat komen er lekkere zoete en hartige gerechten op tafel: de iftar maaltijd kan beginnen.   

Gevlochten notenbroodjes met sesam

Dit gevlochten notenbroodje is typisch voor de ramadan en veel moslims weten niet beter dan dat dit broodje erbij hoort. Tahin is een pure pasta gemaakt van sesamzaadjes. De smaken van deze pasta samen met de walnoten en de zaden versterken elkaar. Hier krijg je toch gelijk zin in?

Bekijk het recept

Tahin broodje

Marmerkoekjes met pinda’s en chocolade

Deze marmerkoekjes zitten bomvol pinda’s en chocolade. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig en ook geen waslijst aan ingrediënten. Kortom: gemakkelijk en lekker deze kaakjes en ze zien er beeldig uit!

Bekijk het recept

Marmer koekjes

Indonesisch soepje met hartige snack

We duiken de Indonesische keuken in voor een smakelijke Soto Ayum. Een kippensoep die je in mum van tijd op tafel zet. De Aziatische kruidenplanten zijn een super smaakmakers en te koop in elke supermarkt. Naast je kommetje soep maak je ook nog een Indische snack: Martabak. Een zacht deegpakketje met gehakt.  

Bekijk het recept

Soto ayum

Kunefe voor liefhebbers van zoet

Je smaakpapillen krijgen echt een opdonder van dit Arabische dessert. Kunefe komt uit het Midden-Oosten en bestaat uit gebakken deegsliertjes gevuld met kaas die zijn overgoten met granaatappelsiroop. Serveer kunefe met gemalen pistachenoten, verse granaatappel en vanille-ijs en dit bordje smaakt als een exotische vakantie.

Bekijk het recept

Kunefe

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!