Wooninspiratie

Inspiratie

Oosterse ambiance

Voor interieurinspiratie kun je in alle delen van de wereld terecht. BinnensteBuiten kijkt binnen bij bewoners wiens blik oostwaarts is gericht.

Wonen in een kas

Eeuwen geleden lieten edellieden tuinkamers aan hun landhuizen bouwen. Deze oranjeries deden dienst als winterverblijf voor exotische bomen die rond de zeventiende eeuw als pronkstukken van ver werden gebracht. Wij selecteerden de mooiste moderne en historische verblijven van glas.
[Advertentie]

Moderne molenaars

Ronde muren, donkere ruimtes en een relatief klein oppervlakte: wonen in een molen lijkt in eerste instantie niet per se aantrekkelijk. Deze molenbewoners bewijzen het tegenovergestelde.

Avontuurlijk wonen

Niet iedereen wil wonen in een appartement of rijtjeshuis. Deze avontuurlijke bewoners maken het zichzelf graag moeilijk. Ze weten van een kerk, zwembad of zelfs een oude watertoren een eigen plek te maken.

Historische huizen

Alles zit nu potdicht, maar BinnensteBuiten architectuurhistoricus Valentijn Carbo weet ons toch een kijkje te geven in vijf prachtige Hendrick de Keyser huizen. Sinds 1918 redden, restaureren en verhuren zij gebouwen met historische waarde door heel Nederland.

Huizen met een bijzonder verhaal

Afgelopen seizoen heeft BinnensteBuiten veel huizen bezocht waarbij de bewoners of het huis bijzondere verhalen met zich mee droegen. Een huis dat zeker tot de top 3 behoort is de bollenschuur in Hillegom. Het huis is bijna honderd jaar oud en in een oude trap staan boodschappen gekerfd van werknemers die hier tot 1990 hebben gewerkt.